Zremixovaný „Duch mesta“ Jany Kirschner dostal nový snový videoklip!

Jana Kirschner a skupina Fallgrapp predstavujú remix skladby „Duch mesta“. Samotnú Janu milo prekvapila zmena atmosféry, poetika a jemnosť, ktorú doň vniesol frontman skupiny Juraj „Jureš“ Líška. Singel z albumu MORUŠA: REMIXED dostal jedinečnú obrazovú podobu.

Videoklip k skladbe nakrútili režisér Branislav Vincze s kameramanom Viktorom Cickom. Poňali ho ako tajomnú mozaiku ľudí a ich portrétov, ktorí reprezentujú snovú, nočnú atmosféru. Na nakrúcaní klipu pracoval 11-členný štáb dva dni bez prestávky. Prípravy trvali niekoľko dní, kvôli klipu museli priamo v štúdiu nainštalovať dokonca horolezecké kladky!

12

Jana Kirschner predstavuje singel z albumu MORUŠA: REMIXED, na ktorom spolupracovali DJ-i z celého sveta. Skladbu „Duch mesta“ zremixovala slovenská kapela  Fallgrapp. Speváčka a skladateľka je s výsledkom veľmi spokojná.

„Príjemne ma prekvapilo, čo sa z tej pesničky stalo! Frontman skupiny Fallgrapp Juraj „Jureš“ Líška úplne zmenil jej atmosféru. Vniesol do nej viac poetiky a jemnosti. Je to jeden z mojich najobľúbenejších remixov na albume. Mám radosť, že sa nám celý projekt        podarilo posunúť ešte o kúsok ďalej a priniesť poslucháčom na záver roka niečo nové.  Páči sa mi ako Jureš pracuje s celkovým zvukom, ako mieša farby, kombinuje, hrá sa s poslucháčom, vytvára obrazy, vrstvy… Fallgrapp sú veľmi šikovní a to čo robia, robia dobre. Som presvedčená, že ešte o nich budeme veľa počuť,” teší sa Jana Kirschner.

Zremixovaná skladba dostala unikátnu obrazovú podobu. Klip režíroval Branislav Vincze, za kameru sa postavil Viktor Cicko. Nakrúcalo sa v ateliéri POP Studia v bratislavskej Cvernovke. 11-členný filmový štáb na ňom pracoval takmer bez prestávky celé dva dni. Prípravy trvali niekoľko dní, počas ktorých bolo dokonca potrebné nainštalovať horolezecké kladky priamo v štúdiu!

“Klip je postavený na vizuálnych metaforách, ktoré nepriamo odkazujú na text skladby. Je to tajomná mozaika ľudí a ich portrétov. Reprezentujú snovú, nočnú atmosféru. Noc má totiž zvláštnu charizmu, pozná rôzne príbehy, múzy, je plná drsných príbehov a hriechov bez lásky, a zároveň plná vášnivých emócií. Dušou nočnej ulice sú ľudia bez strechy rovnako ako ľudia z klubov,” vysvetlil režisér Braňo Vincze.

18

“Keď sme prvý raz počuli skladbu, ktorú nám Jana poslala, vedeli sme, že si zaslúži kvalitný vizuál. V Jurešovom podaní skladba ešte získala na akejsi tajomnosti, preto sme sa vizuálne ubrali týmto smerom,” vysvetľuje kameraman Viktor Cicko.

O produkciu klipu sa postarala Eva Horváthová, styling mala na starosti Nina Ford, make-up artistkou bola Dominika Tosh. Objavia sa v ňom modely slovenských módnych návrhárov Marcela Holubca či Borisa Hanečku!

1

“S klipom som veľmi spokojná. Účinkuje v ňom aj Jureš, keďže je to v podstate jeho skladba. On jej vdýchol       nového ducha a vo svete je celkom bežné, že remixéri sú  hviezdami. A tak som to cítila aj ja. Jureš je hlavná hviezda a kľúčová postava tejto skladby,“  teší sa Jana Kirschner.

Jana Kirschner má za sebou mimoriadne úspešný rok, v ktorom vydala unikátne albumy „MORUŠA: ČIERNA“,  „MORUŠA: REMIXED“ a výberové CD s názvom „16 naj pesničiek“. Absolvovala tiež veľmi úspešné turné. Na rok 2016 má takisto veľa plánov, o ktorých však zatiaľ nechce veľa prezrádzať. Už teraz je ale isté, že má dosť materiálu aj na prípadné nové CD. Všetky informácie o aktivitách Jany Kirschner nájdete na www.janakirschner.com a na https://www.facebook.com/janakirschner?fref=ts

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto:  Juraj Zmatek