Barbora Mochowa natočila klip se svou sestrou a připravuje podzimní turné

Zpěvačka, pianistka a songwriterka Barbora Mochowa představuje novinkový klip k písni Harlequin and Columbine. Na podzim je možné tuto a další skladby slyšet i na plánovaných koncertech na podporu aktuálního alba Will-o‘-the-Wisp (Bludička), za které byla Barbora nominována v kategorii Objev v Cenách Anděl 2023.

Barbora Mochowa, jejíž tvorba je charakteristická svou zasněnou i velkolepou atmosférou, nyní přichází s videoklipem k písni Harlequin and Columbine. Ten je jakousi odpovědí na předchozí klipový počin Pierrot, který stejně jako současný klip natočil slovenský vizuální umělec Jakub Gulyás, rovněž tvůrce fotografií, které se vážou k aktuálnímu albu Will-o‚-the-Wisp (Bludička). Choreografii ke klipu vytvořila se svou skupinou STEELS sestra Barbory Mochowe, tanečnice Petra Mochowa, která ve videoklipu také sama ztvárňuje postavu Kolombíny. Jejího protějšku Harlekýna se ujal tanečník i životní partner Adam Novák. Choreografický celek tvoří spolu s dalšími deseti tanečnicemi. “Když jsem poprvé viděla sestru s její skupinou tančit na tuhle píseň, vytvořil se mi obrovský úsměv na tváři a vzápětí mi vyhrkly slzy. Blesklo mi hlavou, že tohle musíme společně natočit,” říká Barbora Mochowa a dodává: “Ta píseň je o dvou lidech, kteří k sobě patří, ale stále se nemohou potkat, míjejí se. Zároveň je v tom určitá nadsázka, humor, i trocha naděje, že se to třeba někdy podaří. A přesně tenhle mix emocí jsem z celého tance cítila.” Videoklip vznikl v malebném zámku Liteň, k jehož obnově přispívají místní kulturní aktivity. Vizuál kostýmů vytvořila oděvní designérka a malířka Natalis Repkovská.

Barbora Mochowa, která se ráda inspiruje výtvarným uměním, ze kterého čerpá motivy a postavy, jejichž příběhy posouvá do současnosti, se širší veřejnosti představila v minulých letech v rámci dvou národních kol Eurovision Song Contest. Oslovila zde především zahraniční poroty, v rámci jejichž hlasování se s písní White & Black Holes umístila na 1. místě. V listopadu 2023 vydala ve spolupráci s producentem Viliamem Bérešem své druhé album Will-o‚-the-Wisp (Bludička), za které byla nominována v kategorii Objev v Cenách Anděl. K albu se váže také plánované podzimní turné, jehož první koncert se uskuteční již 6. října v pražské Malostranské besedě. V listopadu pak budou následovat koncerty v Novém Městě na Moravě, Opavě, Ostravě a Brně. Informace o předprodejích jsou zveřejněny na webových stránkách a sociálních sítích zpěvačky.

Termíny turné:
06.10. Praha – Malostranská beseda
01.11. Nové Město na Moravě – Kulturní dům
02.11. Opava – Klub Art
03.11. Ostrava – BARRÁK Music Club
04.11. Brno – Kabinet MÚZ

https://www.barboramochowa.cz/
https://www.barboramochowa.cz/tour
https://www.instagram.com/barbora_mochowa/
https://www.facebook.com/barboramochowa.music

TS – Kontra Production