WAWAWU prichádza s horúcim singlom „Heartbeat“ v spolupráci s Luciou Gibarti!

Košické duo WAWAWU sa opäť hlási o slovo s novinkou, ktorá mieri priamo na srdcia posluchačov nielen doma, ale aj za hranicami. Ich nový singel s názvom „Heartbeat“ v spolupráci s charizmatickou speváčkou Luciou Gibarti prináša chytľavý rytmus a silný odkaz. Skladba vyšla 6. septembra spolu s dych berúcim videoklipom, ktorý sa natáčal v Poľsku, a je dôkazom, že slovenská produkcia dokáže konkurovať svetovým štúdiám. 

„Heartbeat je singel, ktorý vám rozprúdi krv v žilách a zrýchli tep. Je o prvotných pocitoch zamilovanosti – keď sa srdce rozbúcha a všetko okolo prestane existovať,“ opisuje Lucia Gibarti, ktorej emotívny vokál dodáva skladbe nezameniteľnú energiu. „Text vznikol spontánne, inšpirovala ma hudba od chalanov, ktorá ma okamžite vtiahla,“ dodáva.

Martin Ferenčík a Róbert Tkáč, producenti stojaci za projektom WAWAWU, vytvorili hudobný základ priamo vo svojom domácom štúdiu. „Mali sme nápad na melódiu a beat, ktorý sme poslali Lucii. Keď nám dala zelenú, pustili sme sa do nahrávania vokálov. Finálna verzia vznikala postupne, a hoci pôvodne mala skladba retro vibe, house-ový rytmus nakoniec sedel oveľa viac,“ prezrádzajú. 

Lucia Gibarti, je u nás doma známa aj zo skupiny Hrdza, o projekte WAWAWU vedela už predtým, než ju chalani oslovili. „Vedela som, že robia zaujímavú hudbu. Keď ma kontaktovali, neváhala som. Sadli sme si ľudsky aj hudobne,“ hovorí Lucia. Pre WAWAWU bola spolupráca jasnou voľbou vďaka Luciinmu unikátnemu hlasu a energii. „Má úžasnú farbu hlasu a obrovskú dávku energie. Ihneď sme vedeli, že to bude fungovať,“ dodávajú producenti.

Videoklip so svetovým rukopisom

K singlu „Heartbeat“ vznikol naozaj jedinečný videoklip pod vedením režiséra Michala Styku z Stykky Media Crew a poľského štúdia Blackout Studio. „Natáčanie trvalo 14 hodín a Lucia bola absolútne pripravená. Režisér ju dokonca označil za skutočnú divu,“ hovoria chalani s úsmevom. Vizuálne majstrovské dielo dodáva skladbe svetovú úroveň a ponúka skvelý mix estetiky a energie, ktorý nepochybne osloví aj medzinárodné publikum.

„Pôvodná verzia skladby mala viac retro atmosféru, ale keď sme začali produkovať, uvedomili sme si, že tanečný rytmus je to, čo skladbu posunie dopredu. S Luciou sme sa na tom okamžite zhodli,“ vysvetľuje WAWAWU proces tvorby, ktorý dokazuje ich flexibilitu a cit pre moderný zvuk.

O finálny zvuk skladby sa postaral svetovo uznávaný masteringový inžinier Brad Grobler z Rotterdamu, ktorý spolupracoval s menami ako Tiësto, Scooter a DJ Hardwell. „Brad je náš dlhoročný partner, ktorý vždy posúva naše skladby na svetovú úroveň,“ hovoria Martin Ferenčík a Róbert Tkáč, o spolupráci, ktorá prináša dokonalý mix každého tónu.

„Heartbeat“ je skladba, ktorá mieri priamo do srdce a nenechá nikoho chladným. Jedinečné spojenie WAWAWU a Lucie Gibarti dokazuje, že slovenská hudobná scéna má potenciál presiahnuť hranice a priniesť svetovú kvalitu. Ak ste ešte nemali príležitosť vypočuť si tento energický track, teraz je ten správny čas – váš „Heartbeat“ sa prispôsobí rytmu WAWAWU! Skladbu si môžete vypočuť TU.

Spotify  YouTube Facebook  Instagram 

TS