Washo & Band predstavujú nápaditý videoklip ku singlu „Kým som tu“

Slovenský hudobník a textár Vašo Michalčík alias Washo spolu so svojou kapelou nahrali nový singel s názvom „Kým som tu“, ktorý uverejnili spolu s videoklipom. Ten vznikol v spolupráci s kameramanom Matejom Kumpánom a režisérom Romanom Maturkaničom. Pesnička je súčasťou čerstvého repertoáru kapely zloženého z Vašových autorských piesní so slovenskými textami, ktoré v jeho hudbe hrajú dôležitú úlohu.

Kým som tu

Pesničku Kým som tu produkoval Washo spolu s gitaristom kapely Jurajom Holodom, basgitaristom Tomášom Juricom a bubeníkom Maťom Dohňanským. Bicie nasnímal Matúš Homola v Men at Sound studio, o mix sa postaral Roland Kaník zo SonicCat a finálny master má na svedomí Tomáš Karásek z Gargle and Expel studio.

Zvuku pesničky dominujú syntetizátorové prvky, ktoré sú v kontraste s akustickými zvukmi gitár, bicích a spevu. Text piesne hovorí o tom, že čomukoľvek sa niekto venuje a čím žije, by mal aj zdieľať s inými. Ísť s kožou na trh je fajn, aj keď tam niekedy nič nepredáme. Prekonávať strach z nepochopenia nás posúva tam, kde by sme sa inak nemali šancu pozrieť. Tieto myšlienky dostávajú nový rozmer v kontexte sociálnych sietí, čo sa Washo s kapelou a štábom snažili zachytiť aj vo vizuále pesničky.

Videoklip

Námet videoklipu vznikol v spolupráci s Matejom Kumpánom, ktorý sa postaral aj o kameru. Videoklip strihal Lukáš Straka a réžie sa chytil Roman Maturkanič, ktorý ma za sebou už viacero úspešných slovenských viodeoklipov. Natáčalo sa v budove Alfa v Trenčíne, ktorá disponuje výťahmi Pater Noster. Tie poslúžili ako analógia ku scrollovaniu na sociálnych sieťach.

Vo videoklipe účinkuje veľa zaujímavých ľudí, ktorí sa venujú rôznym činnostiam: mím Vlado Kulíšek, úspešná športovkyňa Ivana Horná, kúzelník Peter Šesták, učiteľ jógy Jiří Alexa, hudobník a spevák Jerguš Oravec, Miss Universe Karolína Michalčíková, jej sestra a nádejná tenistka Bernadette Michalčíková, tanečníčky Martina Opatovská a Soňa Mičegová, LinkedIn king Rasťo Sopko, maliarka a speváčka Nicola Marko, či hudobný nástrojár Peťo Piláthy a event manažér Jano Nikodém.

Teším sa z toho, že sa nám podarilo vystavať takú skvelú bandu ľudí a natáčanie sme si naozaj užili. Okrem kapely a účinkujúcich chcem poďakovať aj štábu a produkčnému tímu a dúfam, že dobrá nálada a vibe z natáčania bude cítiť aj z výsledku,“ uzavrel Washo.

Kapela má momentálne ambíciu hrať koncerty a pripravovať postupne ďalšie single. Viac informácií o Washo & Band nájdete na www.washomusic.com

TS