ŠKWOR spomína na vlaňajšiu oslavu svojich 25. narodenín špeciálnou live kolekciou

Ešte než sa Škwor v závere tohto roka vráti do pražskej haly O2 universum na trojicu svojich decembrových koncertov, vydá sa na výlet v čase – späť „na miesto činu“. Pri príležitosti výročia vlaňajšieho vypredaného dvojkoncertu, na ktorom kapela oslávila 25. narodeniny a pokrstila nový album Sobě věrnej, totiž vyjde tento rok 4. októbra koncertný záznam 25 let.

Novinka bude k dispozícii ako trojdiskový digipack (2CD+DVD) s vloženou kartou s podpismi členov kapely a unikátnym kódom na stiahnutie videa z koncertu v 4K kvalite i v digitálnych formátoch. Atmosféru veľkého narodeninového koncertu autenticky zachytáva nový live klip Vlci v koutě s hosťujúcou Gabrielou Gunčíkovou: https://youtu.be/iCbkecjtb70

„Gábinu sme nevideli od koncertu v Inchebe, kde si s nami zaspievala pieseň Vzácnej je nám. Nápad pozvať ju po 10 rokoch vznikol vlastne úplne náhodou, keď zdieľala na svoj instagramový účet videospomienku na spomínaný koncert, a my sme jej to okomentovali, či by si to s nami nechcela zopakovať. Súhlasila, spojili sme sa a začali sme dolaďovať všetky podrobnosti. Tentokrát už to nebolo také jednoduché ako pred 10 rokmi, pretože Gábina trvalo býva v USA. Kvôli fanúšikom ale priletela, zaspievala si s nami pieseň Vlci v koutě, a ešte nám spolu s chalanmi z Kabátu a Harleje pokrstila náš nový album Sobě věrnej. Nakoniec teda z jedného komentára na sociálnej sieti vznikla skvelá vec,“ vysvetľuje frontman Škworu Petr Hrdlička, ako prišlo po dekáde od prvého spoločného vystúpenia k ďalšiemu pokračovaniu spolupráce práve vlani v O2 universum.

Vlci v koutě sú však len drobnou ochutnávkou toho, na čo sa môžu fanúšikovia na živáku 25 let tešiť. O výpravnosti celého koncertu i jeho záznamu svedčí tiež fakt, že prvé prípravy sa začali už viac než rok pred konaním a podieľalo sa na nich viac než sto ľudí. Tí spoločne so štvoricou Hrdlička, Kmec, Pelc a Chudan strávili množstvo času plánovaním všetkých detailov a ich následnou realizáciou, od stage designu, cez svetlá, projekcie, pyroefekty až po zvuk a mnoho ďalších vecí. „Bez každého jedného člena nášho tímu by sa taká udalosť nemohla nikdy uskutočniť. Keď je po všetkom, vždy si hovoríme, aká je škoda, že už je to za nami. Našťastie sme si koncert k 25. narodeninám nechali natočiť a vďaka 2CD+DVD sa nám i fanúšikom tento zážitok pomyselne zakonzervuje,“ dodáva basák Tomáš Kmec.

„Hneď ako sme spustili predpredaj, vedeli sme, že to bude veľké,“ spomína Petr Hrdlička na vlaňajšiu oslavu štvrťstoročia. „Počas prvých niekoľkých týždňov sa predalo značné množstvo vstupeniek, čo nás neskutočne nakoplo a motivovalo. Obavy, aby nezlyhala technika a všetko klaplo tak ako má, samozrejme vždy sú, ale to už k tomu tak nejako patrí. Fanúšikovia do toho každopádne šli od začiatku s nami. Oba koncerty sa v predstihu vypredali, takže to bola oslava kapelných narodenín, ako sa patrí. Po vypredanej O2 aréne sme si tak odškrtli ďalší pomyselný míľnik,“ dodáva Petr Hrdlička a vzápätí zároveň pozýva fanúšikov na tohtoročné koncerty: „No a tento rok si to dáme v O2 universum pre istotu trikrát. Chystáme veľkú šou a tiež nejaké prekvapenia, takže si to určite nenechajte ujsť!“

Trojkoncertu v O2 universum budú predchádzať dva samostatné koncerty, z ktorých prvý bude hostiť 15.11. Športová hala v Moste a druhý sa uskutoční 13.12. vo Werk Aréne v Třinci. Kompletné informácie ku všetkým nadchádzajúcim koncertom vrátane predaja vstupeniek nájdete na www.skwor.cz/koncerty. Pre viac aktualít a ďalšie dianie okolo Škworu sledujte kapelný Facebook a Instagram.

Nadchádzajúce termíny Sobě věrnej Tour 2024
15. 11. Most – Športová hala
13. 12. Třinec – Werk Arena
20. 12. Praha – O2 universum
21. 12. Praha – O2 universum
22. 12. Praha – O2 universum

 TS