Prekvapujúca hudobná fúzia s poetickým rozmerom 

Album „LOCAL PHENOMENALISTS“ Oskara Töröka a Oskara Rózsu predstavuje výsledok kreatívneho dialógu, ktorý sa pohybuje v sfére ambientnej a experimentálnej elektronickej hudby s prvkami jazzu.

Oskar Török a Oskar Rózsa sú renomovaní slovenskí hudobníci ktorí svojou tvorbou prispeli k obohateniu miestnej scény. Ich nový tvorivý počin predstavuje fúziu rôznych hudobných štýlov. Tento unikátny hudobný zážitok osloví široké spektrum poslucháčov.

Výnimočný hudobný projekt

Album „LOCAL PHENOMENALISTS“ je špecifický nielen svojím žánrovým presahom, ale aj obsahom. Obsahuje totiž dve, doposiaľ nezverejnené, zhudobnené básne Mareka Brezovského: „Bez prírody nie sú koláče“ a „Absolútny Beautiful“. Tieto skladby pridávajú projektu hlboký poetický rozmer a zároveň vzdávajú hold talentovanému slovenskému skladateľovi.

„Tvorba albumu prebiehala plynulo. Obaja máme záľubu v hudobných inováciách, takže sme sa navzájom inšpirovali úplne prirodzene. Výsledok nás nielen uspokojil, ale celý proces sme si skutočne užívali,“ prezrádza Oskar Rózsa.

Limitovaná edícia LP platní

Vydavateľstvo Too_LUCKY*BASS_tardZ v spoluprácií s TopHudba.sk pre fanúšikov pripravilo limitovanú edíciu 150 ks LP platní s bonusovým CD. Táto exkluzívna edícia je dostupná na https://www.tophudba.sk/tooluckybasstardz-local-phenomenalists-lp-cd-podpisany-titul-5821. Zberatelia isto ocenia nielen zvukovú ale aj vizuálnu stránku tohto nosiča. 

Za podporu ďakujeme Fondu na podporu umenia a Kultúrneho fondu SOZA, ktorí prispeli k tvorbe a realizácii projektu. Poďakovanie patrí aj Too_LUCKY*BASS_tardZ ako nezávislému hudobnému vydavateľstvu zameranému na vydávanie originálnych a moderných hudobných projektov.

Vychutnajte si umeleckú víziu Oskara Töröka a Oskara Rózsu!

BIO

Oskar Rózsa

Oskar Rózsa je synom slovenskej speváčky Evy Biháryovej. Absolvoval orchestrálne dirigovanie na Štátnom konzervatóriu a VŠMU v Bratislave u prof. Zdeňka Bílka. Študoval kompozíciu filmovej hudby na Berklee College Of Music v Bostone. Ako hudobník (basgitara, klávesy) a producent sa podieľal asi na 50 albumoch rôznych umelcov. Spolupracoval s Dežom Ursinym, Richardom Müllerom, Jarom Filipom, Mariánom Vargom, Janou Kirschner, Čistými Tvarmi, Ivanom Táslerom a ďalšími. V roku 1999 nahral album Hrana – poctu Marekovi Brezovskému. Niekoľko rokov vystupoval v triu Šeban – Rózsa – Buntaj (ASH Band). Bol zakladateľom skupín Free Faces a Barflies. Je iniciátorom rôznych projektov zameraných na improvizovanú hudbu (napríklad Oskar Rózsa Sextet, s ktorým nahral aj CD). Napísal hudbu k niekoľkým divadelným predstaveniam a filmom. Je príležitostným hosťujúcim dirigentom Komorných sólistov Bratislava. Oskar Rózsa je univerzálny hudobník, ktorý nemá problém prispôsobiť sa rôznym štýlom.

Oskar Török

Oskar Török je slovenský trúbkar a skladateľ známy predovšetkým ako člen niekoľkých významných hudobných zoskupení a projektov na slovenskej a medzinárodnej scéne. Narodil sa v roku 1980 v Humennom na Slovensku. Hudobné vzdelanie získal na Akademii Muzycznej w Katowicach, kde študoval hru na trúbku pod vedením renomovaného pedagóga Dr. hab. Piotra Wojtasika. Patrí medzi popredných predstaviteľov súčasnej jazzovej hudby v Strednej Európe. Jeho štýl hry sa vyznačuje technickou virtuozitou, hlbokým emocionálnym výrazom a schopnosťou experimentovať s rôznymi žánrami a hudobnými formami. Pôsobil v renomovaných hudobných skupinách, ako je česká formácia Vertigo či Mikulášovič Trio, kde kombinoval jazz s inými hudobnými vplyvmi, ako je improvizovaná hudba, klasická hudba a world music.

TS