Premiéra plná humoru a smiechu! Divadlo komédie prináša brilantnú hru Chlapský raj, ktorú si zamilujú muži aj ženy!

Smiech, oslobodzujúci humor a dlhé standing ovations! Tak vyzerala obnovená premiéra famóznej komédie Chlapský raj, ktorú do svojho repertoáru zaradilo Divadlo komédie. Predstavenie v réžii Svetozára Sprušanského je doslova hereckým koncertom Jevgenija Libezňuka, Petra Kočiša, Martina Šalachu, Marcela Ochránka, Pala Plevčíka, Martina Kaprálika a Erika Peťovského, ktorí sa po premiére vyberú za divákmi po celom Slovensku!

Brilantná komédia s iskrivými hereckými výkonmi, slávnymi melódiami, prekvapivými zvratmi a neočakávanými humornými pointami. To je inscenácia Chlapský raj od nemeckého autora Kristofa Magnussona, ktorá úspešne bavila divákov dlhých dvanásť rokov na Novej scéne. Má za sebou vyše sto repríz a tisícky nadšených divákov.

„Inscenáciu Chlapský raj sme dali do nového scénografického šatu a aktualizovali sme vtipné momenty hry, ktoré reflektujú dnešok. Je to prvá komédia, ktorú budú milovať nielen ženy, ale predovšetkým chlapi. Ženy nazrú do sveta mužov kľúčovou dierkou a uvidia všetky náležitosti, keď sa muži rozprávajú o ženách. A zase muži konečne uvidia komédiu, kde nebudú trpieť, pretože uvidia seba na javisku. A presne to, čo prežívajú naši hrdinovia, to zažívajú aj oni,“ skonštatoval  režisér Svetozár Sprušanský.

V predstavení excelujú Jevgenij Libezňuk, Peter Kočiša, Martin Šalacha, Marcel Ochránek, Pavol Plevčík, Martin Kaprálik a Erik Peťovský. Inscenáciu zdobia chytľavé melódie známych piesní s novými a vtipnými slovenskými textami z pera Martina Sarvaša.

„Zbožňujem toto predstavenie. Je to náročné, je to maratón, dávame zo seba veľa energie a hlasných zvukov. Ale mám to rád, pretože sme skvelá partia. A aj keď to nie je žiadna veľká filozofia, tak to ľudí oslovuje preto, lebo ženy vidia kus toho mužského sveta. A aj mužov to môže pritiahnuť, pretože nemusia pozerať napríklad balet, ale futbal, ženy a zdravý humor,“ povedal s úsmevom herec Pavol Plevčík.

Trojica úspešných a sebavedomých zrelých mužov, vyhlásených „majstrov sveta“ v trikoch a receptoch na šťastné manželstvo, si hovie a užíva vo svojom „chlapskom raji“. Tajne si ho našli a zariadili v podzemných priestoroch jedného z nákupných centier. Ich túžby sú vlastne úplne jednoduché: pokojne popíjať pivo, sledovať v televízii futbal a skladať si reťaz z vrchnákov od plechoviek, ktorej dĺžka ašpiruje na zápis do Guinessovej knihy rekordov. Keď trojicu kumpánov prekvapí v ich úkryte požiarna ostraha objektu v osobe hasiča Mária, nie je až také ťažké získať ho na svoju stranu. Je totiž ďalším z nespokojných manželov tohto sveta. Spoločne, v novej zostave, začnú vymýšľať stratégiu, ako čo najefektívnejšie prežiť „nákupné šialenstvo“ svojich drahých polovičiek. A dostanú typicky mužský nápad.

„Komédie mám rád, aj ich rád hrám. Aj keď si myslím, že je ťažšie diváka rozosmiať ako rozplakať. V tejto komédii symbióza medzi nami funguje, gagy a vtipy sú vypointované. Mne sa na tej hre páči, že aj ženy aj muži sú veľmi spokojní, keď ju vidia. Ženy si najskôr myslia, že si z nich budeme robiť srandu, ale nakoniec sa to všetko obráti. A ženy pochopia, že chlapi bez nich nemôžu byť, že sme bez nich skrátka stratení a pohladíme im tak dušu,“ uzatvára herec Peter Kočiš.

Na divákov teda čaká oslobodzujúci humor, vtipný príbeh a salvy smiechu. Tanec aj spev. Slzy od smiechu. Hrdinovia, ktorých dôverne poznáte, či dokonca ste nimi sami! Divadelný večer plný humoru, pohody a populárnych piesní! Zábava, akú len tak nezažijete! A herci, ako ich nepoznáte!

Divadlo komédie uvedie komédiu Chlapský raj 25. septembra 2024 v Dome kultúry Ružinov v Bratislave a potom sa vyberie za divákmi po celom Slovensku. Vstupenky sú dostupné tu https://www.ticketportal.sk/event/Chlapsky-raj

Viac na www.divadlokomedie.sk alebo www.facebook.com/divkomedie

TS – NK Factory
FOTO – Dalibor Krupka