Zoči Voči oslavujú 20 rokov na scéne novou skladbou s Igorom Belajom!

Nitrianska kapela Zoči Voči oslavuje tento rok významný míľnik – 20 rokov na hudobnej scéne. Pri tejto príležitosti pripravili pre svojich fanúšikov špeciálnu novinku. Kapela spojila sily spevákom Igorom Belajom, a výsledkom ich spolupráce je duet s názvom „O mňa sa nemusíš báť“.

Nová skladba prináša typický zvuk Zoči Voči pretkaný ich začiatkami, ktorý kombinuje melodickosť s rockovou energiou, no pridáva aj niečo nové – hlas Igora Belaja. Tento duet vytvára silnú kombináciu, ktorá vyzdvihuje melanchóliu a emocionálnu intenzitu piesne boja so závislosťou. „Pre mňa je táto spolupráca veľmi špeciálna,“ povedal Belaj o spoločnom projekte. „S kapelou Zoči Voči sme na scéne pôsobili vedľa seba dlhé roky, no teraz sme mali príležitosť spojiť naše sily a hlasy. Pieseň ‚O mňa sa nemusíš báť‘ je plná emócií a verím, že si nájde svoje miesto medzi fanúšikmi. Keď sme sa s Michalom dohodli, že urobíme nejakú spoločnú skladbu, potešilo ma to. To on prišiel s nápadom a nástrelom skladby, poslal mi demoverziu a veľmi sa mi zapáčila. Napísal som svoje party a melódie, zaspievali sme si v ich skúšobni a doladili detaily,“ prezradil Igor o procese tvorby skladby, kde sa textovo podieľali Michal s Igorom a hudbu zložili chalani z kapely Zoči Voči spoločne. Samotné nahrávanie tejto piesne prebiehalo v štúdiu Randal Group Production pod taktovkou Jimiho Cimbalu. Igor dodáva k téme piesni: „Každý má v hlave svojich démonov z minulosti alebo z prítomnosti, každý si v živote niečím prešiel a táto skladba je naša forma postoja k tomu. Verím, že fanúšikov tento darček prekvapí a poteší, ja sa najviac teším, keď si ju s chalanmi 12.októbra zaspievam naživo v bratislavskom MMC.“

Kapela Zoči Voči sa tiež netají nadšením z tejto spolupráce. „S Igorom sa poznáme dlhé roky, ale až teraz sme sa rozhodli spraviť spoločnú pieseň. Skladba ‚O mňa sa nemusíš báť‘ je venovaná ľuďom, ktorí bojujú so svojimi závislosťami. Igora som oslovil s malou dušičkou, či do toho vôbec pôjde a bol som veľmi rád, že súhlasil,“ povedal spevák kapely Michal Žitňanský.

Výročný koncert: Zoči Voči – 20 rokov a stále spolu

Na oslavu svojho 20. výročia pripravila kapela výnimočný koncert pod názvom ‚Zoči Voči – 20 rokov a stále spolu‘. Tento koncert nebude len o hudbe, ale aj o spomienkach a nezabudnuteľných momentoch, ktoré kapela spolu so svojimi fanúšikmi zažila počas dvoch desaťročí.

Jedným z vrcholov večera bude aj vystúpenie Igora Belaja, ktorý spolu so Zoči Voči zaspieva ich novú spoločnú skladbu. Okrem toho sa na pódiu objaví aj speváčka Barbora „Borra“ Čičmanová. Spolu s kapelou Zoči Voči zaspieva pieseň ‚Zmluva s Diablom‘, ktorá bola vždy veľmi obľúbená medzi fanúšikmi. „S Borrou máme spoločnú históriu a veľmi sa tešíme, že s nami bude oslavovať naše výročie,“ uviedla kapela.

Koncert bude retrospektívnym pohľadom na celú kariéru Zoči Voči. Fanúšikovia sa môžu tešiť na najväčšie hity, ktoré zazneli počas rokov, od debutových skladieb až po najnovšie počiny. Pre kapelu to bude aj chvíľa, kedy sa obzrú späť na svoje začiatky, turné a všetky výzvy, ktoré ich sprevádzali na ceste k úspechu. „Tento koncert je pre nás veľmi osobný. To že spolu fungujeme už 20 rokov je niečo úžasné a preto chceme, aby tento koncert bol veľkolepý. Budeme mať špeciálnu led stenu a pripravujeme rôzne svetelné efekty, aby si to diváci užili nielen po zvukovej ale aj po vizuálnej stránke. Bez našich fanúšikov by sme tu neboli, ale neboli by sme tu ani jeden bez druhého,“ dodal Michal Žitňanský o členoch svojej kapely.

Oslavy výročia sú nielen pripomienkou toho, čo kapela dokázala, ale aj nádejou do budúcnosti, pretože, ako sami hovoria, ich hudobná cesta nekončí. Zoči Voči sa naďalej snažia vytvárať novú hudbu, ktorá dokáže osloviť ďalšie generácie poslucháčov.

Koncert sa bude konať 12. októbra 2024 v bratislavskom MMC. Pre tých odvážnejších priprávali kapela aj špeciálne lístky MEET & GREET – Zažite zákulisie príprav koncertu!

Lístky: https://www.ticketportal.sk/event/ZOCI-VOCI-20-ROKOV-A-STALE-SPOLU

TS