Martin Harich predstavuje uvoľnenú a pozitívnu skladbu „Flying Carpet“

“Za šťastím niekedy netreba chodiť ďaleko”, spieva Martin Harich v novinke “Flying carpet”

Skladba „Flying Carpet“, ktorá tieto dni vychádza na digitálnych streamoch, je energická, no zároveň uvoľnená a plná pohodovej nálady. Tentokrát sa Martin rozhodol posunúť svoj hlas do hlbších tónov – čiastočne vďaka chorobe, ktorá sa mu počas nahrávania „pritrafila“. „Možno to tam niekto aj počuje, no myslím, že to piesni iba pridalo niečo extra,“ priznáva Martin s úsmevom.

Na tejto skladbe spolupracoval s berlínskym producentom JAAKO-m a českým songwriterom Janom Vávrom, známym vďaka spolupráci s menami ako Ewa Farna, David Koller, Mirai či Lucie Bílá.  „Flying Carpet“ vznikla počas letného songwriting kempu v Budapešti, kde Martina nominovala SOZA ako zástupcu slovenských autorov.

„Je to pieseň o tom, že šťastie nemusíme hľadať ďaleko. Niekedy ho nájdeme doma, na koberci – v obývačke,“ vysvetľuje Martin. „V rámci hľadania inšpirácie na novú pesničku sme si kempe púšťali svoje obľúbené skladby. Popri ‘tancupodobnom’ pohybe a hľadaní inšpirácie sme omylom v chatke skrčili starý pásikový koberec. Práve tento moment nás inšpiroval k motívu pesničky.“ 

Martin navyše vyzdvihuje čaro kolektívneho skladania piesní. „Dlho som písal hudbu sám, ale v poslednom čase si užívam spoluprácu s inými autormi. S Jaakom aj s Janom Vávrom sme si v Budapešti výborne autorsky sadli. Za mňa je z tej skladby cítiť nemecká precíznosť, česká pohoda a slovenská srdcovosť.“ Hotová bola za pár hodín.

„Flying Carpet“ prináša pocit ľahkosti a pohody, ktorú môžete zažiť kdekoľvek, kde sa cítite byť doma – aj na koberci vo vlastnom byte. Táto pieseň je ideálna na to, aby ste na chvíľu zabudli na svet okolo a ponorili sa do bubliny so svojimi najbližšími.

Hudobník má za sebou úšpešné leto, v rámci ktorého reprezentoval našu krajinu na Letnej olympiáde v Paríži, švédskom festivale Live at Heart a mnohých podujatiach doma aj zahraničí. Aj z autorského hľadiska je rok 2024 jedným z jeho najplodnejších. Po skladbe LIAR, ktorá ovládla domáci éter, vydal emotívnu skladbu KNOW-HOW, ktorá aktuálne poduje v hitparáde Evropy 2, začiatkom leta spoluprácu s Robertom Burianom – Another night a koncom septembra skladbu SLOWLY,  s maďarskou speváčkou Rose May. Videoklip k tejto piesni si hneď prvý týždeň na Youtube pozrelo 80 000 fanúšikov. 

Link na streamovacie platformy : https://rukahore.ffm.to/martinharich_flyingcarpet
Martin Harich :  Spotify , Youtube , Instagram  , Facebook , Apple Music , TikTok , LinkTree

TS