Tehotný Benetin, zavináč s čokoládou a cowgirls zo Žiliny: Korben Dallas prinášajú klip pre časy, ktoré treba iba prežiť

„Dnes je taký deň, ktorý treba iba prežiť, aj včera taký bol,“ spieva Korben Dallas v singli Dnes je taký deň z čerstvého albumu Pohyb! „Keď pesnička vznikala, nemala nič spoločné s politikou alebo spoločenským dianím, ale dejiny jej vyslovene bežia v ústrety,“ hovorí spevák Juraj Benetin. „Táto skladba je pre nás úplne nezvyčajná, ale ľudia na ňu na koncertoch výborne reagujú a my radi skúšame nové veci.“ 

Klip, v ktorom musel nosiť tehotenské brucho a jesť zavináče s čokoládou, sa nakrúcal u Benetina doma. Bubeník Ozo Guttler a basgitarista Lukáš Fila v ňom mali jednoduchšie role kovbojov. „V pesničke sa dá počuť country, aj tradičný rock’n’roll, je v nej bojovnosť aj zmierenie. Ako v živote každého poriadneho kovboja,“ hovorí Fila. Okrem skupiny v klipe vystupuje už len trojica tanečníc z žilinského súboru Vivas dance group.

Režíroval ho Branislav Vincze, ktorý v minulosti robil klipy pre Janu Kirschner, Veca, Billy Barman či Le Payaco. „Kedže mám albumy Korben Dallas napočúvané a veľmi ma bavia po textovej stránke, tak rozhodnutie spolupracovať s kapelou bolo veľmi rýchle. Navyše ostatný album Pohyb! ma zaujal natoľko, že už pri jeho počúvaní ma napádali rôzne námety na videoklipy,“ hovorí Vincze.

„Išlo už o tretiu verziu scenáru. Začali sme vo veľkom štýle, v duchu Hoří má panenko – veľká vidiecka zábava, kartári, castingovo náročná vec. Potom sme sa rýchlo spamätali, a raz nad ránom som s obavami napísal Lukášovi: „Čo keby bol Juraj tehotný?“ Odpoveď prišla: „Poďme do toho.“ Od tej chvíle som videl Juraja ako muža v domácnosti, ktorému sa v jeden deň zmení na chvíľu život. Dejú sa mu doma zvláštne veci, má rôzne vidiny. Jednoducho deň, aký nechceš zažiť,“ vraví Vincze.

„Zámerom bolo v prvom rade pobaviť. Pri natáčaní sa všetci dobre bavili, možno až na Juraja,“ dodáva filmár, ktorý točil dokumenty v Etiópii, Ugande, Keni a Kongu, spolupracuje s humanitárnou organizáciou Magna, tanečnými divadlami a divadlom Aréna.

Korben Dallas v lete vystúpili na Grape, Žákovic Opec, či Atmosfére, o niekoľko týždňov vyrážajú na jesennú časť turné k albumu Pohyb! Na Slovensku sa predstavia v mestách, ktoré nestihli navštíviť počas jarnej časti turné – postupne v Nitre, Piešťanoch, Kremnici, Považskej Bystrici, Trenčíne a Ružomberku. Okrem toho navštívia aj Prahu, kde odohrajú klubový koncert 16. novembra v Café v lese a tiež kratší set 17. novembra na oslavách revolúcie na Václavskom námestí. Vstupenky na všetky slovenské koncerty turné sa predávajú v sieťach Predpredaj.sk a Ticketlive.sk.

 „Vždy sa tešíme naspäť do klubov, kde sa cítime vo svojom prirodzenom prostredí. Navyše nový album funguje výborne naživo, keďže je živý a dynamický,“ hovorí Guttler.

 Termíny jesenného turné Korben Dallas – Pohyb!:
16. 10. 2024 Nitra – Domof creativity
25. 10. 2024 Piešťany – Pivovar ŽiWell
26. 10. 2024 Kremnica – Akropola
15. 11. 2024 Považská Bystrica – Cooltajner
16. 11. 2024 Praha – Café v lese
28. 11. 2024 Trenčín – KKC Hviezda
29. 11. 2024 Ružomberok – Čajovňa Relax

TS