FOLK BLUES SESSION & LIVIN´ BLUES 2024 – 11.10. – 12.10.2024 | DK LÚKY

Dva dni /nielen/ bluesovej hudby sľubujú festivaly FOLK BLUES SESSION, ktorého 22. ročník sa uskutoční v piatok 11. októbra a už 31. ročník festivalu LIVIN ´ BLUES v sobotu 12. októbra. Oba sa konajú v Dome kultúry Lúky na Vígľašskej uliči č.1 v Petržalke.

Piatkový večer o 19:00 otvorí bratislavské zoskupenie BROŇO DOBROTA & BLUES RULES. Hosťom bude Erich “Boboš” Procházka, zostava Lucia Cvengrošová – bicie, Roman Náter – basgitara a spev, Peťo Dobrota – klávesy, Broňo Dobrota – gitara a spev. SOŇA HORŇÁKOVÁ je telom i dušou pesničkárka. Je speváčkou bluesovozhorknutého hlasu a prejavu, má rovnako blízko k blues ako k folku, folkrocku, ale aj podžánru, ktorý sa vo svete nazýva AOR ( Adult Orientated Rock), teda rock pre dospelých. Na tento večer si ako spoluhráča privedie známeho bluesového gitaristu Maťa Zajka. Večer uzavrie skupina nadšencov bluesu a bluesrocku, kultový GRAPEFRUIT DEATH so zmesou vlastných skladieb i prevzatých bluesových a rockových štandardov hraných plaisirom, s jej neopakovateľným štýlom. Skupina zahrá v zostave Martin Oros – bicie, Vladimír Elton Šmidt – basgitara, Roman Csölle – spev, Peter Dobrota – klávesy, Igor Papán – husle, Ladislav Gomboš – gitara.

Sobotný večer už o 18:00 otvorí P.P.BAND /POWER PULSE BAND/, zoskupenie okolo bubeníka Tomáš Hudáka a gitaristu Mira Suchoňa, lahôdka pre milovníkov blues a jeho presahov do funky, boogie, rocku a pod. K nim sa na festivale pripojí Ady Kelemen a klávesista Martin Witggruber. Gitarista a spevák Ady Kelemen je aj leadrom skupiny KIERO GRANDE, ktorá zvíťazila na tohtoročnej súťaži Blues Aperitív. Vynikajúci súbor hrajúci zmes bluesu, rocku a jazzu. Adriána Kelemena doprevádajú Robo Gajdošík – basgitara a Peter Mišík – bicie. Z trochu iného súdka je ANDY RAY HAVERDA BAND a ich rock´n´roll. Tento štýl sa vyvinul v štyridsiatych rokoch z bluesu, country a soulu, a tak vystúpenie Andyho Bandu bude, ako sme už neraz zažili, výbušné a energické, a to aj vďaka spoluhráčom, gitaristom Kirillovi Panshim a Lukášovi Hrončiakovi, basgitaristovi Jurovi Kalászovi a bubeníkovi Ondrejovi Hroncovi. Vrcholom večera budú americký THE BLACK HOLE – víťazi International Blues Challenge Arizona a nositelia titulu The Best blues band in Arizona 2023! Dynamická bluesová rytmická sekcia, ktorá spolupracovala s najlepšími bluesovými umelcami. Zostava na európskom turné Connor Kelly gitara a spev, Isaac Ford – basgitara a spev a Levi Velasquez – bicie.

Vstupné
Folk Blues Session 7 €
Livin´ Blues 10 €
permanentka na oba dni 13 €
Predaj vstupeniek na mieste a v sieti Ticketportal.
Viac informácií nájdete na
www.kzp.sk/podujatie/folk-blues-session-2024
www.kzp.sk/podujatie/livin-blues-2024

TS