Po obrovskom úspechu prvého dielu prichádza do kín Úsmev 2

Prvá časť hororu Úsmev sa pred dvoma rokmi stala celosvetovým fenoménom. Preto jeho tvorca Parker Finn teraz prichádza s novým príbehom, v ktorom bude divákom opäť spoľahlivo naháňať strach jedna z najnevinnejších vecí na svete – ľudský úsmev. Úsmev 2 prichádza do našich kín 17. októbra.

Popová hviezda Skye Riley (Naomi Scott) sa vydáva na turné, ktorého cieľom je upevniť jej status jednej z najúspešnejších speváčok súčasnosti. Svojich „pätnásť minút slávy“ si však nemôže užiť naplno, pretože v jej živote sa v tomto kritickom okamihu začne odohrávať séria veľmi drastických a nepochopiteľných udalostí, ktoré nasledujú jedna za druhou. Skye je bojovníčka, ktorá sa vyrovnala s temnou minulosťou (alebo si to aspoň myslí), a je pripravená postaviť sa súčasnej hrozbe. Medzi nebom a zemou však existujú desivé sily, ktoré sa nedajú poraziť, aj keď Skye je pre to ochotná urobiť čokoľvek. Spozná ich podľa nenapodobiteľného zlovestného úsmevu. Vtedy však už môže byť na jej záchranu neskoro…

Scenára i réžie sa opäť zhostil Parker Finn, ktorý stojí aj za úspechom prvej časti. Táto priniesla nečakaný úspech a celosvetovo zarobila 217 miliónov dolárov pri skromnom rozpočte 17 miliónov dolárov, čo bol fantastický výsledok na film, ktorý mal mať pôvodne premiéru na streamovacej službe. Pokračovanie sľubuje umocnenie hrôzy s novou zápletkou a skvelým výberom hercov. Hlavnú úlohu si zahrá herečka Naomi Scott, známa z úloh v Aladinovi a Charlieho anjeloch, obklopená Lukasom Gageom a Kyleom Gallnerom. Režisér Parker Finn, ktorý opäť napísal aj scenár, pokračuje v skúmaní strašidelného sveta, vďaka ktorému mal prvý film taký úspech. Úsmev 2 sľubuje udržiavať neustále napätie, verný duchu prvého dielu, ale zároveň vnesie do deja nové dimenzie. Samotný Parker Finn povedal: „Chcem nájsť nové spôsoby, ako publikum vystrašiť a dostať do nepohody. Ale pokiaľ ide o to, ako to môže nadviazať na prvý diel, chcel som, aby to bolo tiež prekvapujúce.

Horor Úsmev 2 prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 17. októbra.

TS