Besna, Holotropic a Hmota v Nových Zámkoch

Nové Zámky nezažívajú metalové akcie veľmi často, takže 8. Novembra to bude v miestnom klube Hollywood malý metalový sviatok. Navštívia ho bratislavské kapely Besna a Holotropic, spolu s podporou domáceho spolku Hmota.

BESNA je post-black metalová kapela z Bratislavy, ktorá vznikla v roku 2017. Ich hudba má moderný metalový zvuk položený na základoch black metalu pretkanom progresívnymi a post-rockovými prvkami. Charakterizujú ju trúchlivé melódie kombinované s besným revom v rodnom jazyku. Ich koncerty sú plné strhujúcej energie a podmanivej atmosféry. Debutový album “Zverstvá”, ocenený porotou Radio_Head Awards ako najlepšia slovenská Hard&Heavy nahrávka za rok 2022 a následný singel “Neha” postupne predstavili na pódiách po Slovensku, Česku aj zvyšku Európy. V tomto roku vstúpili do štúdia, aby nahrali nový dlhohrajúci materiál, z ktorého bude znieť mnoho piesní aj v Nových Zámkoch.

HOLOTROPIC prinesú progresívny extrémny metal so základmi v death metale, ale s mnohými ďalšími žánrovými odbočkami a silným vplyvom orientálnych melódií. Za svoj debutový album „Permeate“ si zaslúžili nomináciu na Radio_Head Awards Rádia_FM rovnako ako vynikajúce ohlasy doma i v zahraničí. Odohrali k nemu mnohé koncertý na Slovensku a v Čechách, ukázali sa ale aj v Poľsku, či Maďarsku. Materiál na jeho nasledovníka je v súčasnosti výraznou časťou ich koncertného programu. Kapela prešla od svojho vzniku aj niekoľkými personálnymi zmenami a v súčasnosti je s nimi na pódiu možné vidieť členov a ex-členov kapiel ako 0N0, God Defamer, či Catastrofy.

H M O T A je postmetalová partia z Nových Zámkov, v ktorej tvorbe sa objavujú ako melancholické a vzletné atmosférické pasáže, tak ajhutné a valivé gitarové steny, či výrazne zefektované plochy a melódie vložené do dlhých a kľukatých skladieb. Debutujú singlom “Komediant” a pracujú aj na ďalších nahrávkach.

Hollywood – otvorený kultúrny priestor teda zažije rôznorodú kombináciu tvrdých gitarových žánrov, ktorým nechýba silná atmosféra.

BESNA – v búrke post-black metalových riffov nájdeš útočisko aj nepokoj.
https://www.youtube.com/watch?v=aKswq6MdXtc
https://www.facebook.com/BesnaBand
https://www.instagram.com/besna.band/

HOLOTROPIC – technický death metal, ktorý ťa prenesie za hranice tvojho vnímania.
https://www.youtube.com/watch?v=-1kILMK0A7w
https://www.facebook.com/holotropic
https://www.instagram.com/holotropic_band/

H M O T A – zvuky post-metalu, ktoré sa ako hmota ťahajú a splývajú s temnotou.
https://www.youtube.com/watch?v=2u6PQs09rak
https://www.facebook.com/HMOTAband
https://www.instagram.com/hmotaband/

FB Event: https://fb.me/e/4QTFszRbz

TS