Titulnú pieseň k filmu Poklad naspievala Elizabeth Kopecká

Už. 31. októbra príde do kín nový film Poklad, ktorý sa nakrúcal na exotickom ostrove Bali. V réžii Rudolfa Havlíka a v hlavných roliach s Jiřím Langmajerom a Veronikou Khek Kubařovou nás príbeh zavedie nielen k čarovnému ostrovnému životu, ale aj do fascinujúceho podmorského sveta a tiež do realistického príbehu plného vzťahových komplikácií – ako to už v živote býva.

Titulnú pisesň naspievala hviezda SuperStar Elizabeth Kopecká charakteristická mimoriadne zaujímavou farbou hlasu a presvedčivým prejavom. V anglicky spievanej piesni Baby Girl podáva silnú tému ženských vzťahov, ktorá je základom Alžbetinho jedinečne expresívneho spevu aj intenzívneho aranžmánu nahrávky. Pieseň napísali Elizabeth a Mark Prendergast, gitarista írskej skupiny Kodaline. Samotná nahrávka sa nahrávala čiastočne v Írsku v štúdiu Marka Prendergasta, kde nahral niektoré gitary a klávesy, a finálna produkcia sa uskutočnila v Prahe s produkčným tímom Production Lovers.

„Je to pieseň, ktorú som zložila v Írsku s členom skupiny Kodaline, je to pre mňa srdcovka, je to moja obľúbená kapela. Bolo super skladať túto pieseň s niekým, kto je pre mňa inšpiráciou. Pieseň vyjde v anglickej aj českej verzii,prezradila Elizabeth.

Hudba a text piesne: Mgr: Mark Prendergast, Elizabeth Kopecká
Hudobný producent: Mark Prendergast & Production lovers
Spev: Elizabeth Kopecká
Gitary a klávesy: Mark Prendergast, Simon Martinek
Klávesy: Adam Albrecht
Basgitara: Michal Jiran
Mixáž a mastering: Michal Jiráň v štúdiu Production lovers
Kamera: Mgr: Anežka Horová
Strih a postprodukcia: Ondřej Kurčík (s použitím záberov z filmu Poklad)
C 2024 SUPRAPHON a.s.

O filme Poklad

Film Poklad rozpráva nielen o hľadaní legendárneho a dávno strateného zlatého pokladu, ale aj o láske a spoločnej ceste, ktorú dvaja hlavní hrdinovia zdanlivo stratili. Temperamentná Julie (Veronika Khek Kubařová) sa vydáva na druhý koniec sveta, aby našla svojho otca Karla (Jiří Langmajer) a raz a navždy vyriešila ich minulosť. A tiež zistiť, prečo jej zrazu z ničoho nič zavolal, že si od nej potrebuje požičať veľkú sumu peňazí. Cesta ju zavedie na indonézsky ostrov Bali, kde sa nielen stretne s otcom, ale stane sa aj súčasťou expedície, ktorej cieľom je nájsť legendárny poklad, o ktorom sa hovorí, že je navždy stratený. Podľa zaznamenaných legiend a správ ide o truhlice plné zlata a drahých kameňov, ktoré v 16. storočí previezla do Európy portugalská loď a stroskotali v Melackom prielive. Julie má vďaka svojej bojovnosti a tvrdohlavosti jedinečnú príležitosť nájsť nielen stratený vzťah so svojím komplikovaným otcom, ale možno aj tento bájny poklad.

Réžia: Rudolf Havlík
Scenár: Rudolf Havlík
Producent: Petr Erben – Logline Production
Kamera: Jan Šuster
Strih: Boris Machytka
Hudba: Ondřej Konvička
Účinkujú: Veronika Khek Kubařová, Jiří Langmajer, Petra Bučková, Marie Kateřina Fialová, Tadeáš Moravec

Dobrodružnú komédiu Poklad prinesie do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt SK 31. októbra.

TS