Papa Akimbo vzdáva hold svojej minulosti v novom singli Strach šťastných bláznov

Slovenská kapela Papa Akimbo prichádza s novinkou Strach šťastných bláznov, ktorý predstavuje štvrtý singel kapely. Táto skladba je nielen nostalgickým návratom k hudobným koreňom členov, ale aj poctou ľuďom, ktorí sa vymykajú bežným životným normám a hľadajú slobodu vo svojom vnútri.

Strach šťastných bláznov je singel, ktorý siaha až do čias, keď členovia kapely prvýkrát prepadli hudbe, keď ako chlapci posedávali na sídlisku so španielkami. Skladbu pôvodne začal písať ich dávny priateľ a mentor Gusto Trautenberger, bohém a prvý spevák vtedajšej kapely. „Skladba je práve o bláznoch, ako bol Gusto, v dobrom zmysle slova, o ľuďoch, ktorí sa vymykajú bežným životným normám a radšej vo svojom vnútri utekajú na miesta, kde cítia vnútornú slobodu, ktorá je však vo veľkom konflikte s okolitým svetom,“ objasňuje spevák Tibor Černák, ktorý sa podieľal na finálnej podobe textu. „Chceli sme vzdať hold Gustovi a všetkým podobným dušiam.“

Skladbu dopĺňa vizuálne pútavý videoklip s nočnou témou, ktorý vznikol zo série projektu Social Night Out od talentovaného Omriho Ohana. Klip zachytáva dve nespútané dievčatá, ktoré si užívajú nočný život. Téma dokonalo dotvorila atmosféru a posolstvo piesne až so psychedelicky pôsobiacimi scénami.

Nový singel uzatvára prvú etapu tvorby Papa Akimbo a spolu s ďalšími troma singlami z tohto roka bude súčasťou pripravovaného EP. Pri nahrávaní sa spoliehali na produkciu a mixovanie skúseného Jara Žigu ml., pričom nahrávanie prebiehalo v štúdiu LOFT. Mastering mal na starosti Ján Zborovjan. Kapela v júni predstavila skladbu Stúpam horou, ktorá úspešne zarezonovala a získala veľké ohlasy. Táto pozitívna odozva naznačuje smer, ktorým sa plánujú uberať v budúcnosti.

Aj keď kvôli neustálemu pobytu speváka Tibora Černáka v zahraničí nemôže kapela momentálne koncertovať, úspešne sa zameriavajú na tvorbu ďalších skladieb a prípravu nového albumu v priebehu budúceho roka.

TS