MARIKA GOMBITOVÁ neprestáva prekvapovať a predstavuje druhú tohtoročnú novinku STÚPANIE a 3CD nikdy nevydaných nahrávok

Legendárna slovenská speváčka a skladateľka Marika Gombitová plní sľub, ktorý dala fanúšikom. Po 24 rokoch s úspechom predstavila júni 2024 novú autorskú skladbu FANTÓM SRDCA. Vtedy sľúbila, že už na jeseň predstaví ďalšiu autorskú novinku. Pieseň STÚPANIE vznikla v tradičnom autorskom tandeme Marika Gombitová – Kamil Peteraj a prináša silnú a invenčnú melódiu, podporenú kvaltným textom. Finálny mastering skladby je opäť z legendárneho londýnskeho štúdia ABBEY ROAD. Spolu s novou skladbou Stúpanie vychádza aj unikátne 3CD NEVY(Í)DANÉ RARITY Mariky Gombitovej. Bonusom je tretie CD s novými, zatiaľ nevydanými skladbami FANTÓM SRDCA a STÚPANIE.

Marika Gombitová prežíva príjemné a aktívne obdobie, z čoho majú radosť nielen jej fanúšikovia.

Úspech štúdiovej verzie skladby Fantóm srdca ma nesmierne povzbudil a utvrdil v tom, že poslucháči majú záujem o moju novú tvorbu. Preto som počas celého leta pracovala na výslednej podobe štúdiovej verzie mojej druhej novej skladby Stúpanie. A teraz ju s radosťou i miernou nervozitou posielam do éteru. Verím, že ňou fanúšikov opäť poteším a že sa im skladba dostane do srdiečka,“ hovorí Marika Gombitová.

Marika sa okrem práce výslednej podobe novej skladby Stúpanie v spolupráci s medzinárodným vydavateľstvom MUSICA venovala aj príprave unikátneho albumu Nevy(í)dané rarity Mariky Gombitovej.

Chcela som moje milované publikum potešiť albumom, ktorý by nebol iba reedíciou alebo výberom najväčších hitov. A tak keď prišla ponuka od Martina Hanusku a Slovenskej televízie a rozhlasu, aby sme urobili album rarít, na ktorom budú moje doteraz nevydané nahrávky, s radosťou som ju prijala a spolu s mojím tímom som sa pustila do práce. Požiadavku, aby som vydala skladby z mojich začiatkov a iné raritné nahrávky, mi viackrát na sociálnych sieťach napísali aj moji fanúšikovia, a tak som vedela, že práca na tomto albume bude mať zmysel. Počas leta sme dali dokopy nahrávky z rokov 1975 až 1992 a ja som k nim napísala aj zopár spomienok,“ dodáva Marika k tomuto výnimočnému albumu.

Na albume je 35 skladieb výhradne z archívu Slovenskej televízie a rozhlasu. Nahrávky z úplných speváckych začiatkov Mariky z polovice 70. rokov z košického rozhlasového štúdia a skladby, ktoré vznikli pre rôzne televízne programy a filmové či seriálové projekty vrátane live nahrávok.

Spolupráca s Marikou bude patriť k najkrajším zážitkom mojej vydavateľskej kariéry. Marika mala veľmi jasnú predstavu o podobe albumu a spolu so svojím tímom sa práce na tomto albume zhostili naozaj profesionálne. Verím, že to ocenia aj jej fanúšikovia, pretože toto unikátne 3 CD vzniklo najmä pre nich, aby si do zbierky mohli doplniť pesničky, ktoré Marika naspievala a ktoré doteraz nikdy a nikde nevyšli na nijakom jej albume. Rovnako sa teším aj z grafickej a vizuálnej podoby albumu. Dali sme si veľmi záležať na tom, aby bol tento album hodný Marikinho mena zo všetkých strán,“ hovorí o spolupráci s Marikou Martin Hanuska, majiteľ vydavateľstva MUSICA.

Prekvapením albumu je tretie CD, na ktorom sú dve tohtoročné autorské novinky Mariky – Fantóm srdca a Stúpanie. Ako prejav úcty a vďaky svojim fanúšikom obsahuje prvý náklad 3CD aj podpisovú kartu s vlastnoručným podpisom od Mariky.

Marika Gombitová vydala počas doterajšej kariéry deväť štúdiových albumov a množstvo kompilácií. Je držiteľkou štátneho vyznamenania Pribinov kríž I. triedy, niekoľkých prestížnych ocenení – Žena 21. storočia, Slovenka roka, Mimoriadna cena Krištáľového krídla a mnohých ďalších. Je zatiaľ jedinou ženou, ktorej ako autorke pesničiek udelili Veľkú cenu SOZA. Spolu Marika naspievala 238 skladieb, z nich pri 66 je aj autorkou hudby. Je dôkazom, že pieseň sa dá nielen zaspievať, ale osobitnou interpretáciou aj prežiť.

 „Pred pár dňami som nakrúcala videoklip k skladbe Stúpanie, ktorý bude mať premiéru čoskoro v rámci krstu albumu Nevy(í)dané rarity. A v budúcom roku? Veľmi sa teším na slovenské koncerty a prípravu albumu mojich live nahrávok z obdobia Bratislavskej lýry,“ s úsmevom prezrádza svoje plány Marika Gombitová.

Marika Gombitová – Stúpanie: https://youtu.be/QdjqfIvkrBI
link na digitálne platformy:  https://bfan.link/stupanie

Marika Gombitová web: https://www.marikagombitovaofficial.com/
Marika Gombitová Facebook: https://www.facebook.com/MarikaGombitovaOfficial
Marika Gombitová Instagram: https://www.instagram.com/marikagombitovaofficiall/
Marika Gombitová YouTube: https://www.youtube.com/@MarikaGombitovaOfficial
Marika Gombitová Spotify: https://open.spotify.com/artist/3Tn9kQpK0Yeh3Dk0DhND4m

TS