Profil týždňa: Eternal Bleeding!

ETERNAL BLEEDING je death metalová kapela zo Slovenska, ktorá vznikla na jar 2003 v zložení Bazo – bicie/spev, Peter – gitara, Lukáš – gitara, Rasťo – basa. V lete 2003 sa Peter rozhodol kapelu opustiť, takže kapela bola nútená naďalej pokračovať len v trojčlennej zostave, čo sa dodnes zatiaľ nezmenilo.

Na jar 2004 vzniklo v skúšobni demo s názvom „Shape of Human Being“ a použité bolo skôr ako predprodukcia pre nasledujúci štúdiový materiál.

EternalBleeding.jpg

Vďaka tomuto demu sa Eternal Bleeding dostali k českému vydavateľstvu GRODHAISN prods., pre ktoré vo februári 2005 nahrali v štúdiu MOONSET 5 skladieb pod názvom „Bleed With Me“, ktorý vyšiel v lete 2006 ako split CD s belgickou hyperblast brutal death metalovou hordou EMETH.

Vydanie bolo niekoľko rokov podporované výdatným hraním, dvoma kratšími európskymi tours a účinkovaní na zvučných podujatiach doma a v zahraničí ako Sziget, Obscene Extreme, Mountains Of Death, Houten Death Fest, Fuck The Commerce a mnoho ďalších, na ktorých sa kapela predstavila po boku kapiel ako Suffocation, Dying Fetus, Gorgasm, Waking The Cadaver, Decapitated, Annotation Of An Autopsy, Katalepsy, Immolation, Catether, G.U.T., Defeated Sanity, Sinister, Benighted, Mucopus a mnoho ďalších.

EternalBleeding1.jpg

Začiatkom roka 2009 kapelu opustil Rasťo a na post basgitaristu nastúpil Daniel z kapely Craniotomy, a tým sa stal právoplatným členom. Krátko na to, v máji 2009, kapela podpísala zmluvu s japonským vydavateľstvom AMPUTATED VEIN Records (www.amputatedvein.com).

Momentálne Eternal Bleeding dokončuje materiál na debutové CD, ktoré vyjde pod AMPUTATED VEIN Records s názvom „Angels Shall Never Speak Again“, ktoré bude tak trochu medzinárodným projektom a prinesie určite množstvo prekvapení po vizuálnej, hudobnej i zvukovej stránke.

Aktuálna zostava:
Lukáš Lancko – gitara / spev
Peter „Bazo“ Bazelides – bicie / spev
Daniel Hanák – basa

Informácie o kapele Eternal Bleeding a jej tvorbu nájdete na ich stránkach www.facebook.com/eternalbleedingofficial, www.eternalbleeding.com a https://bandzone.cz/eternalbleeding

Zdroj: Eternal Bleeding
Publikoval: Redakcia GREGI.NET