1. epizoda U zdechnutej kočky – pribeh trnavskej alternatívy.

V Káčku a v Arche sa stretli generácie, ktoré formovali trnavskú alternatívu. Projekt o trnavskej alternatívnej scéne – U zdechnutej kočky sa rozbehol, spracovaný video záznam z úvodného večera môžete vidieť voľne na You Tube.

Zakladatelia, prevádzkári, barmani, hudobníci, dramaturgovia, ale aj návštevníci a podporovatelia trnavskej kultúrnej alternatívy po roku ´89 sa spoločne stretli , aby si zaspomínali na časy strávené v Káčku či Arche. Cieľom podujatia bolo  opätovné otvorenie komunikácie a zosieťovanie ľudí, ktorí sa podieľali na vzniku priestorov, ako aj ich nasledovníkov.  

Počas  večera sa uskutočnilo neverejné nahrávanie diskusie v priestoroch Archy  v ktorej sa preberali rôzne obdobia oboch klubov od ich vzniku až po súčasnosť. Účastníci diskusie si spolu zaspomínali na svoje začiatky  akými “nástrahmi” prechádzali počas svojho pôsobenia, spomínali sa dobové aj spoločenské pomery, nástup alternatívnej hudobnej scény, prepojenie s akademickou pôdou a mnoho iného.

Správou večera sa stala informácia, že ArtKlub /Káčko / na Hlavnej 17, je pravdepodobne prvým alternatívnm klubom na Slovensku.

Organizátori projektu U zdechnutej kočky pripravujú aj ďalšie podobné podujatia. Okrem toho chcú zdigitalizovať materiály súvisiace s 27-ročným obdobím najstaršieho klubu na Slovensku. Práve preto bol v rámci tejto akcie spustený aj crowdfundig, ktorý má čiastočne zabezpečiť tento časovo i dátovo obsiahly projekt:     https://www.startlab.sk/projekty/223-u-zdechnutej-kocky/

Zdroj: TS