15. ročník bratislava-inline štartuje na MDD.

Bratislava. Štart 15. ročníka letnej korčuliarskej akcie oslávime spolu s Medzinárodným dňom detí.

bratislava-inline je od roku 2004 neoddeliteľnou súčasťou letného programu Bratislavy. Letné piatkové jazdy sú skvelým spestrením nielen pre korčuliarov, ale aj cyklistov, kolobežkárov, skateboardistov, longboardistov či bežcov, ktorí si chcú užiť nočnú Bratislavu z inej perspektívy.

Prvá jazda v pätnástom ročníku predstavuje hneď niekoľko noviniek. Prvou je miesto štartu, ktorým sa pre prvú jazdu stane novootvorená Petržalská tržnica, s čím súvisí aj nová trasa cez Petržalské Lúky a Háje. Deň detí v Petržalskej tržnici ponúkne od 14.00 program pre deti, ktorý bude od 16.00 pokračovať inline škôlkou, jazdami zručnosti a súťažami. Od 20.00 bude pripravený tradičný program pred jazdou: škola inline korčuľovania, servis korčúľ, pitný režim či partnerské stánky.

Štart samotnej jazdy je o 21.00. Pelotón je ohraničený policajným doprovodom, sprievodnými vozidlami a sanitkou. O bezpečnosť a hladký priebeh sa zároveň stará 40-členný inline team, v prípade zranenia sú k dispozícii zdravotníci. „Akcia je určená pre každého, kto vie korčuľovať a zabrzdiť – mladí, starí, jednotlivci, skupiny, rodiny s deťmi – zabaví sa každý. Chodí s nami aj množstvo cyklistov, kolobežkárov či longboardistov, jedinou podmienkou je, aby z bezpečnostných dôvodov jazdili až za korčuliarmi. Cieľom podujatia je vychutnať si Bratislavu a jej mestské časti z inej perspektívy, zažiť atmosféru a ducha mesta inak, ako v každodennom živote, na tých istých cestách, po ktorých chodíme denne do práce či do školy. bratislava-inline je tradícia, ktorú treba zažiť.“ hovoria organizátori.

V 15. ročníku sa bude konať 6 jázd v Bratislave (1.6., 22.6., 13.7., 22.7., 10.8., 24.8.), dve jazdy v Trnave (23.6., 1.9.) a jazda Pezinkom (11.8.). Pre aktuálne informácie sledujte webovú stránku www.bratislava-inline.sk a  facebook stránku www.facebook.com/bratislavainline.

Zdroj: TS