26. ročník Art Film Festu sa uskutoční 15.-23. júna 2018 v Košiciach.

Najstarší a najväčší slovenský filmový festival už pozná presný termín a miesto svojho nového, v poradí už 26. ročníka. Už po tretíkrát bude jeho dejiskom metropola východného Slovenska – Košice, a to v dňoch 15. až 23. júna 2018.

Organizátorov Art Film Festu potešila informácia, že práve Košice sa stali ako prvé mesto na Slovensku súčasťou prestížnej Siete kreatívnych miest UNESCO (UNESCO Creative Cities Network) združujúcej 180 miest na celom svete, orientujúcich sa na jednu zo siedmich oblastí: hudbu, literatúru, film, ľudové umenie a remeslá, design, mediálne umenie, gastronómiu. Po získaní titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013 je to už druhé ocenenie v oblasti umenia pre mesto Košice, ktoré kontinuálne vytvára čoraz lepšie podmienky pre rozvoj kultúry a kreativity.

Návštevníci 26. ročníka Art Film Festu sa môžu tešiť na takmer 200 filmov v tradičných i špeciálnych filmových sekciách, vrátane medzinárodnej súťaže hraných i krátkych filmov (cena Modrý anjel), nebudú chýbať ani ocenenia Hercova misia a Zlatá kamera pre významné osobnosti slovenského i svetového filmu. Neoddeliteľnou súčasťou festivalu budú aj obľúbené sprievodné podujatia – autogramiády, diskusie, workshopy, výstavy, vernisáže a koncerty.

Povedané slovami prezidenta festivalu Milana Lasicu: “Uvidíme sa v Košiciach na Art Film Feste 2018”

Zdroj: TS