33-45 with Jamie Bissmire (SPACE DJZ, UK)!

Do novootvoreného bratislavského multižánrového klubu UHU zavíta posledný aprílový deň britská techno legenda JAMIE BISSMIRE z dua SPACE DJZ. Zahraničného headlinera doplní špičkový slovenský support v zložení Toky, Branislav Be a Juraj Grafik.

JAMIE BISSMIRE je jednou z vedúcich postáv britskej techno scény a bol pri nej od jej začiatkov. V 80tych rokoch začal hudobne vyrastať na rozvíjajúcej sa londýnskej hiphop a elektro scéne a to ho inšpirovalo k vlastnej hudobnej tvorbe. Vtedy sa produkcií venoval počas víkendov a cez týždeň pracoval ako pokladač kobercov. Ako súčasť formácie Bandulu začal čoskoro vydávať svoje vlastné dosky a prišli na rad aj jeho iné umelecké pseudonymi.

FOTO1

Na začiatku 90tych rokov bol priamo pri zrode a definovaní britskej elektronickej scény, ktorej zvuk sa výrazne odlišoval od zvyšku Európy a Ameriky. V tomto období nabrala jeho kariéra raketový nástup, až sa vykrištalizovala na konci 90tych rokov v spoluprácu s Benom Longom a tak vzniklo legendárne duo SPACE DJZ. V roku 2004 Jamie Bissmire založil label “50Hz”, v rámci ktorého vydáva nových aj zabehnutých umelcov. Pritom sa snaží dávať na vinyl tak nový zvuk, ako staré techno, ktoré remixuje do súčasného zvuku.

O support vyzretého britského techno soundu sa postará slovenská špička na čele s Djom Tokym (Standa), ktorého určite žiadnemu znalcovi netreba bližšie predstavovať. Svoj zvukový názor odprezentuje taktiež Juraj Grafik (Bassline.sk, Techhouse.sk)a Branislav Be (Nighttrain, Go Techno).

mapa uhu

V podzemí UHU klubu na bratislavskom Šafárikovom námestí vás čaká dokonalý servis a rodinná atmosféra. Vynikajúce technické vybavenie doplní dostatočný priestor pre každého, dýchateľný vzduch a prístup na wifi. Okrem toho vás čakajú akciové drinky na bare a pre každého welcome drink.

33-45
30.04.2014
UHUclub/Šafárikovo námestie 79
Bratislava
JAMIE BISSMIRE (Space DJz, UK)
Toky (Standa)
Branislav Be (Nighttrain, Go Techno)
Juraj Grafik (Bassline.sk, Techhouse.sk)
Start: 21:00
Entry
Do 22:30 – 4€
Od 22:30 – 8€
FACEBOOK EVENT

FLYER

Zdroj: UHU club