5. narodeniny klubovej párty Hochspannung!

Zdá sa nám to neuveriteľné, ale v novembri to bude už piaty rok, čo sa na scéne po prvýkrát objavila párty Hochspannung! Päť rokov je dlhá doba a počas nej sa Hochspannung! kontinuálne vyvýjal s tým, že sa stále snažil predstavovať súčasné formy a trendy klubovej bass music.

Po celý čas sa vám prinášal tie najaktuálnejšie mená a preto ste mohli vidieť umelcov ako Disclosure, Sinjin Hawke, L-vis 1990, Bambounou, Kry Wolf či dávnejšie Rico Tubbs alebo Submerse. Veľmi nás teší, že si stále zachovávame vašu priazeň a preto tu máme narodeninovú oslavu ako sa patrí!

Headlinerom jubilejného vydania bude anglický dj a producent Bok Bok, hlava vydavateľstva Night Slugs. Po výborných ohlasoch na vystúpenie jeho kolegu L-vis 1990 sme usúdili, že Bratislava si zaslúži ešte jednu dávku svojskej klubovej hudby, ktorú títo páni vydávajú. Lineup Hochspannung!-u vždy obsahuje aj živú zložku a tú bude tentoraz predstavovať český talent Subject Lost, ktorý prednedávnom vydal album na značke Exitab. Domácu scénu zasa zastúpi Ronin, neúnavný promotér našej ‚najobľúbenejšej konkurencie‘ a výbornej párty MidnightDubs. Pochopiteľne, oslava by nebola kompletná bez rezidentnej dvojice Bad Mojo & Michael Priest rovnako ako našej dvornej vjky Oliq.

BOK BOK
Night Slugs | UK

Alex Sushon a.k.a. Bok Bok je spolu s L-Vis 1990 zakladateľom a spolumajiteľom vydavateľstva Night Slugs. Pôvodne séria klubových nocí v južnom Londýne sa v roku 2010 pretransformovala na hudobné vydavateľstvo, ktoré si rýchlo získalo obrovský rešpekt a takmer kultový status najmä pre svoju neúnavnú inventívnosť a vysokú kvalitu vydávaného materiálu. A jednoduchý pohľad do minulosti to ľahko potvrdí – Night Slugs odštartovali kariéru takým menám ako Mosca, Jam City alebo Girl Unit a ponúkli platformu etablovaným umelcom ako napríklad Kingdom, Egyptrixx či Lil Silva. A Alex – Bok Bok – sa o tento úspech vzorne stará, či už ako kurátor, mixing / mastering engineer alebo navrhovaním artworku.

Bok_Bok

Bok Bok ako dj a producent výrazne čerpá z estetiky grime-u, ktorý ho intenzívne zasiahol okolo roku 2004, keď sa jeho meno po prvýkrát objavilo na londýnskej scéne. Testamentom tohto prístupu bolo EP ‚Southside‘, ktoré vyšlo ako inak na značke Night Slugs a obsahuje dnes už legendárne skladby ako ‚Silo Pass‘ alebo ‚Charisma Theme‘. Ako priznáva vo svojej RBMA lecture inšiprácia oldschool grime nahrávkami nebola iba nepriama – špecifický zvuk tejto nahrávky dosiahol Alex použitím rovnakých postupov, ale aj hardware a syntetizátorov ako pôvodní grime producenti. Avšak zredukovať Bok Bokovu tvorbu iba na grime by bolo veľmi nepresné – jeho záber síce začína v Londýne, no pokračuje cez House music z Chicaga a Južnej Afriky, cez Techno, Baltimore / Jersey / Philly Club, až po 80s funk. A my veríme, že tieto vplyvy sa pretavia do pestrého, zábavného a tanečného setu na Hochspannung!-u.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/8606″ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

SUBJECT LOST live
Exitab | CZ

Petr Adamec a.k.a. Subject Lost patrí k tým najzaujímavejším vychádzajúcim hudobným talentom našich západných susedov. Označovať ho však za ‚začínajúceho‘ by nebolo úplne na mieste, ako vás ľahko presvedčí podhľad na jeho hudobné konto. Nájdete ho v katalógoch labelov ako Owntempo rec., Krmelec, Redvolume (SWE) alebo Exitab, kde začiatkom roka vydal debutový album Made Of Numbers.

Subject_lost

Zvuk tohto ostravského producenta je výrazne ovplyvnený súčasnými formami elektronickej hudby, ale aj severským post rockom, 80’s sci-fi, alebo Berlínom. Silný dôraz kladie na atmosféru svojich skladieb a preto sa jeho tvorba pohybuje na pomedzí tanečnej hudby a posluchovej – no keďže na Hochspannung!-u sa predstaví v live sete, môžete očakávať predsa len trocha tanečnejšie vystúpenie.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/1142714″ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

RONIN
MidnightDubs | SK

Ronin nemôže byť žiadnemu bratislavskému fanúšikovi bass music neznámy. Tento dj a promotér stojí za úspešnou sériou akcií MidnightDubs, vďaka ktorej sa slovenskému publiku predstavili také hviezdy ako Blawan, dBridge, Instra:mental, Loefah, Scuba, Dark Sky, Kingdom, či najnovšie Jimmy Edgar.

Ronin

Za tento úctyhodný zoznam si zaslúžil náš rešpekt, rovnako ako za výborné djské schopnosti, ktoré príde odprezentovať na našu narodeninovú párty už 29. novembra!

Hochspannung!_november

Zdroj: Hochspannung!