A proč ne: Petr Kolář vydáva po štyroch rokoch nový štúdiový album!

Petr Kolář – jeden z najpopulárnejších českých spevákov, pravoverný rocker, ale zároveň interpret, ktorého preslávilo účinkovanie v rade úspešných muzikálových projektov a kapiel ako Precedens či Arakain, vydáva po dlhých štyroch rokoch nový štúdiový album.

A proč ne, to je nielen názov nového albumu, ale do istej miery aj Petrova odpoveď na hypotetickú otázku, prečo sa rozhodol nahrať poctivú rockovú dosku, miesto možno očakávaného zaradenia sa do stredného prúdu. Album obsahuje 13 noviniek a ako bonus aj úspešný duet s Karlom Gottom To jenom láska zastaví čas.

Petr-KOLAR_photo-MichalMatyas_2015

Za kompletnou hudobnou produkciou albumu stojí legenda českej rockovej scény – gitarista, spevák a producent Miloš Dodo Doležal. Petr Kolář k tomu dodáva: Najťažší je vždy tvorivý proces, kedy všetko ešte len kryštalizuje a my sme tvorili všetky skladby od základov spoločne. Dokonca som si zaspomínal na obdobie svojich začiatkov – keď bolo potrebné, stal som sa opäť bubeníkom. A naopak, najlepší je pre mňa vždy výsledok, ktorý však musia posúdiť poslucháči.“ Autorom textov je Petr Kolář spolu s básnikom Michalem Burešem, no prispel k nim napríklad aj kapelník skupiny Precedens Martin Němec.

Podľa vlastných slov Petra Koláře ide o veľmi zásadný album. Od začiatku chcel, aby vznikol z pôvodných pesničiek, v českom prostredí a bol atraktívny pre domácich poslucháčov. Napriek tomu však s jasným rešpektom k tradíciám a k aktuálnemu dianiu na svetovej rockovej scéne. Miesto snahy vytvoriť „rádiový sound“ za pomoci zahraničnej produkcie a uhladeného zvuku, sa tak s producentom sústredili na autenticitu a istým spôsobom „naturálny“ spôsob tvorby a nahrávania. Vznikla tak naozaj poctivá rocková doska so skvelým zvukom a množstvom potenciálnych hitov v rámci žánru.

Na CD i digitálne album PETR KOLÁŘ – NO A CO vyšiel vo vydavateľstve SUPRAPHON 6. novembra.

https://www.supraphonline.cz/album/165520-a-proc-ne
www.petrkolar.cz
www.facebook.com/petrkolarofficial

cover_album_Petr-Kolar_2015

Zdroj: SOUL FOR SHOW / SUPRAPHON 2015