Absolventi – Sloboda nie je zadarmo!

Slovenskú dokumentárnu tvorbu obohatí už čoskoro nový film. Celovečerný dokumentárny film režiséra Tomáša Krupu ABSOLVENTI je o zápase mladého človeka, ktorý sa po absolvovaní štúdií ocitne v realite a musí sa prispôsobovať potrebám spoločnosti. Premiéra dokumentu sa uskutoční 12. novembra 2012 počas 14. Medzinárodného filmového festivalu Bratislava.

Nový film ABSOLVENTI sa zaoberá v súčasnosti veľmi aktuálnou témou. Slovensko patrí medzi krajiny EU, kde  je  takmer  najväčšia  nezamestnanosť  absolventov  stredných  a vysokých  škôl.  Mnohokrát  musia absolventi pristúpiť na tvrdé podmienky, mimo svojich záujmov a predstáv. Ich ideály a sny narážajú na globálnu finančnú krízu a sami nevedia, ako sa riadiť pravidlami trhu. Mnohí z nich majú pocit, že žijú v nespravodlivej krajine.

„Dokument ABSOLVENTI je o dezilúzii mladého človeka, ktorý sa ocitá na rázcestí a sleduje, ako sa pod vplyvom „reality“ stráca jeho sen,“ hovorí o filme režisér Tomáš Krupa.

Film ABSOLVENTI budú môcť diváci po prvýkrát vidieť 14. novembra 2012  počas Medzinárodného filmového  festivalu  Bratislava. Začiatkom roka 2013 bude distribuovaný do kín v rámci Slovenskej republiky.

Tvorcovia filmu: réžia/ Tomáš Krupa,  námet a scenár/ Tomáš Krupa/ Pavol Palárik, účinkujú/ Filip Jurkovič/ Pavol Kaniansky/ Miroslav Mráz, kamera/ Ján Kász/ Pavol Palárik/ Ivo Miko/ Martin Čech, strih/ Pavol  Palárik , zvuk/ Miloš Hanzély – Soundline , hudba/ Hildur Gudnadóttir/ Zöe Keating/ Richard Skelton producenti/ Tomáš Krupa/ Lívia Filusová (Furia Film)/ Pavol Palárik (Family Film), koproducent/  RTVS

Zdroj: Lucia Prokešová, PR