ACCEPT + UNISONIC sa predstavia v Banskej Bystrici!

V histórii heavy metalu nie je veľa kapiel nemôže tvrdiť, že bolo možné, aby oslávili svoje prielom – comeback, dvakrát. ACCEPT sa podarilo aj pred štyrmi rokmi, s ich reunionovou nahrávkou »Blood Of The Nations«.

Vrátili sa v plnej sile celosvetovo a to vo svetle veľkého záujmu fanúšikov aj novinárov a kritikov. Vo svojej domovskej krajine, v Nemecku, ACCEPT vystrelil na  neuveriteľné 4 miesto v rebríčku predajnosti, ktoré bolo najlepším v kariére kapely k dnešnému dňu.

Zostava okolo jadra pôvodných členov Wolf Hoffmann (gitary) a Peter Baltes (basa), s novým spevákom Markom Tornillom a Hermannom Frankom (gitara) a Stefanom Schwarzmannom (bicie),  Accept skompletizoval kapelu na celosvetový víťazný pochod, ktorý vrcholil na vypredaných turné a na Open air festivaloch.

Nástupca – album »Stalingrad« udržiava vysokú úroveň s opäť viac ako 100.000 predanými albumami, nasleduje celá rada nominácií ako „nahrávka roka“, úplne vypredané svetové turné a ohromujúce pozície v hitparádach (# 5 v Maďarsku, # 6 v Nemecku, # 8 vo Fínsku, # 16 vo Veľkej Británii  Rock Charts, # 17 vo Švajčiarsku a # 22 v Nórsku, aby sme vymenovali aspoň niektoré).

Teraz s »Blind Rage«, poslednou zastávkou tohto úžasného návratu na scénu, je Accept pripravený prepísať históriu ešte raz. Skupina vo svojej kreatívnej fáze tvorí hromové riffy, skvelú muziku a prvú časť turné k albumu Blind Rage (2014) navštívi na 45 koncertoch takmer 1 milión fanúšikov. V tomto roku turné pokračuje v pozmenenej zostave, avšak neslabnúca, s kľúčovými muzikantmi vpredu a s obrovským fanúšikovským zázemím na celom svete .

Banská Bystrica dostala tú šancu na posledný májový štvrtok – 28.5.

Úžasná správa pre rockových fanúšikov ! UNISONIC ako co-headliner s Accept !!! Niekto sa možno ešte opýta : kto je Unisonic ? Michael Kiske a Kai Hansen. Už je to asi oveľa ľahšie. Štvoroktávový spevácky zázrak z dôb najúspešnejších albumov Helloween v jednej kapele so zakladateľom tejto legendy… Takzvaný reunion Kiske/Hansen spôsobil medzi fanúšikmi veľký záujem o novú kapelu, ktorá sa prihlásila o svoje miesto na hudobnom Olympe s albumom UNISONIC v roku 2012.

 

Kapela v zostave Kiske/Hansen (spev/gitara, obaja ex-Helloween), Mandy Meyerom (ex-Krokus, gitara) a dvomi členmi nemeckých Pink Cream 69 – Dennisom Wardom (basgitara) a Kostom Zafiriou (bicie) plynule nadviazala na štúdiový projekt PLACE VENDOME. Hneď prvým albumom a klipom k titulnej piesni Unisonic, singlom (EP) Ingnition sa usadila na rockovom nebi, aby dvojkou Light of the Dawn (2014) len potvrdila, že náhla popularita kapely nie je krátkodobým efektom znovuspojenia muzikantov, ale zárukou skvelej rockovej muziky. Dve svetové turné a v roku 2015 oddych. Ale predsa. Tento rok Unisonic zahrajú, aj keď minimum koncertov. Zatiaľ je to v EU len Slovensko a mimo – Brazília !!! Vďaka tomu má celá Európa možnosť vychutnaťsi to najlepšie z albumov kapely a tiež spomienkové skladby na starú éru ústredných postáv kapely.

V zostave s Unisonic to bude neuveriteľné spojenie – legendárnych Accept a obdobne legendárnymi hudobníkmi z najslávnejšej éry Helloween.Taktáto príležitosť je tu naozaj len raz za niekoľko rokov.

 

Špeciálnymi hosťami tohto koncertu sú dve skupiny, ktoré majú spoločné jedno : stali sa víťazmi súťaže o účasť – hranie na najväčšom svetovom metalovom festivale WACKEN OPEN AIR v rokoch 2013 a 2014. Takže zabehnutí Midnight Scream a mladíci Anstratus si zmerajú sily pred niekoľkotisícovým publikom a pokúsia sa všetkých fanúšikov rocku a metalu strhnúť na svoju stranu ! Bude to určite zaujímavý večer !

DBB Accept Nightwish marec ZM

Zdroj: EPG