Adam Ďurica má nový singel Láska-Veda.

Čerstvý držiteľ ceny OTO v kategórii spevák, Adam Ďurica, prichádza s novou skladbou s názvom Láska-Veda, ktorá predstavuje mladého Hlohovčana v novom svetle. Pieseň vznikla v spolupráci s textárom Vladom Krauszom a producentom Petrom Ďuďom Dudákom z kapely Hex.

Život je láska-veda, niekedy odpovedá, niekedy len mlčí,“ spieva Adam Ďurica vo svojej novej piesni, ktorá je po hudobnej i obrazovej stránke úplne iná ako jeho predchádzajúce hity Neľutujem a Mandolína.

„Tentokrát, aj keď v názve skladby je spomenutá láska, nespievam primárne o nej, ale o živote. O tom, čo nám prináša, ako sa s nami hrá a nemazná. O tom, že niekedy je pre niekoho ľahší a inokedy naopak, ale ak máme po boku niekoho, s kým môžeme zdieľať radosť i trápenie, je vlastne krásny,“ prezradil Adam Ďurica.

Autorom textu je Vlado Krausz, s ktorým si Adam autorsky i ľudský veľmi sadol, o čom svedči aj spôsob ich spolupráce. Adam určí tému skladby, prípadne naspieva do dema pár slov alebo fráz a zvyšok už dopíše Vlado.

Adam Durica-nakrucanie klipu LV  (by Marek Kucera)

„Text má v sebe veľa kontrastov a protikladov a v tých je Vlado majstrom. Nepoznám nikoho, kto by dokázal lepšie vyjadriť náladu hudby, ktorú som mu poslal. S Vladovou prácou a jeho prístupom som veľmi spokojní,“ teší sa Adam s opätovnej spolupráce s Vladom Krauszom.

Pieseň Láska-Veda, rovnako ako predošle Adamove skladby, vznikli najskôr v jeho domácom štúdiu. Keď už mala skladba základnú kostru, prišiel na radu producent Ďuďo, ktorý pieseň upravil do finálnej podoby.

Adamova gitara oblepena jeho fanusikmi (by Marek Kucera)

„Čím viac spolu s Ďuďom robíme, tým viac ma dokáže prekvapiť. Veľmi ma teší, že keď som sa chcel po Neľutujem a Mandolíne hudobne posunúť, Ďuďo sa opäť tímovo zapojil. Mám pocit, že sa nám otvorili nové hudobné obzory a náš spoločný záber sa rozšíril,“ priznal Adam.

O videoklip, ktorý sa točil v uliciach Prešova, sa postaral Jaroslav Vaľko prezývaný Jaris. Ten má na svedomí aj Adamov klip k piesni Neľutujem.

Adam Durica (by M†ria śvarbov†)

„S Jarisom je to vždy zábava, ale zároveň každý jeden deň urobíme aj kus roboty. Natáčanie bolo pre mňa náročné kvôli tomu, že vonku bolo naozaj chladno a ešte k tomu aj mrholilo a ja som už na nakrúcanie išiel s nádchou. Čiže celé dva dni strávené na ulici mi na zdraví moc nepridali, ale za ten výsledok to stálo. Klip vyzerá výborne. Môj obľúbený záber je v kostole,“ pochválil režiséra Adam.

Nová pieseň je už v poradí treťou ochutnávkou z pripravovaného albumu Adama Ďuricu, ktorý má vyjsť tento rok v hudobnom vydavateľstve Universal Music.

Adam Ďurica – Láska-Veda – https://www.deezer.com/album/9877516
Facebook Adam Ďurica – https://www.facebook.com/adam.durica.1
outfit: www.shattle.sk

Sestava 1

Zdroj: Universal Music s.r.o.
Foto: Mária Švarbová & Marek Kučera