Adamovi Ďuricovi iba jeden život nestačí.

Po obrovskom tohtoročnom hite prichádza rodák z Hlohovca s novým singlom. Nesie názov Mandolína a podobne ako Neľutujem i táto pieseň vznikla v spolupráci s textárom Vladom Krauszom a producentom Petrom „Ďuďom“ Dudákom z kapely Hex.

Adam Ďurica sa netají tým, že jeho najsilnejšou inšpiráciou pri tvorbe je jeho priateľka. A tak tomu bolo aj pri zložení novej skladby s názvom Mandolína.

18 by M†ria śvarbov†

„Pesnička Mandolína nesie v sebe jednoduchý a silný odkaz. Je to vyjadrenie  šťastia, ktoré človek prežíva s najbližšou osobou. Iba jeden život s Tebou mi celý nestačí, to je pocit, kedy vám už s tým druhým nemôže byť lepšie a chcete si to možno aj zakričať na celý svet. Je to rytmická a dynamická skladba. Mám z nej veľkú radosť,“ prezradil Adam Ďurica.

V Neľutujem malo hlavné slovo ukulele. V novej piesni siahol Adam po opäť, na Slovensku nie až tak bežne používanom hudobnom nástroji, mandolíne, podľa ktorej pomenoval aj celú skladbu.

„Mandolína sa mi dostala do rúk náhodou a hneď si ma získala. Je to nádherný nástroj, ktorý ma dokáže pri skladaní zaviesť na úplne iné miesta ako gitara a nádherným spôsobom vyfarbí pesničku. Zamiloval som si ju. Doma teraz na nej stále hrám,“ teší sa Adam z novej hračky.

Vraví sa, že víťazný, resp. úspešný team sa nemení. A aj preto sa Adam rozhodol opäť spolupracovať s renomovaným textárom Vladom Krauszom a spevákom a hudobníkom Ďuďom, ktorý skladbu produkoval.

15 by M†ria śvarbov†

„Vlado je skvelý textár a veľmi si vážim to, že vie nadviazať na moju niekedy jedinú frázu a majstrovsky dokončiť text. Ďuďo patrí do kategórie ultrapohoďákov a to sa mi veľmi ráta, pretože v štúdiu, keď potrebujeme nahrať čerstvé nápady, je pokoj a pohoda na nezaplatenie. Myslím, že je to na oboch skladbách, ktoré sme spolu robili, aj cítiť,“ doplnil Adam.

Novú skladbu, ku ktorej sa začiatkom budúceho týždňa bude nakrúcať aj videoklip, si už teraz môžete vypočuť na Deezeri: https://www.deezer.com/album/8740501.

Adam Ďurica – Mandolína – https://www.deezer.com/album/8740501
Facebook Adam Ďurica – https://www.facebook.com/adam.durica.1

Adam Durica-Mandolina (ecover)

Zdroj: Universal music, s.r.o.
Foto: Mária Švarbová