The Airbags zahrajú spomienkový koncert!

Pražský klub Rock Café nabídne v pátek 7. března vzpomínkový koncert u příležitosti 11 let od založení kapely THE AIRBAGS.

Mezi největší úspěchy této formace patřila společná vystoupení se zvučnými zahraničními jmény jako Donots, Further Seems Forever nebo Death By Stereo, pravidelné účinkování na festivalu Rock For People v letech 2004-2007, či ocenění hudebním magazínem Filter v kategorii “Objev roku“ za rok 2006. Na retrospektivním koncertě v Rock Café zazní skladby z obou nahrávek kapely, které budou na místě k dostání v původních edicích – z EP „For All Of You Who Hold The Fire ‘ (2005 Next Page Records), i z regulérního alba ‘Broken Symphony‘ (2006 Next Page Records – Sony Music).

Návštěvníci se budou moci symbolicky vrátit v čase a vychutnat si kapelu ve finální sestavě, složené ze současných členů seskupení, jakými jsou např. River Jordan, City Lights, Thalidomide, FanFan či The Golem Trust.

The Airbags si na tento speciální večer dle očekávání přizvali i pár atraktivních hostů: jsou jimi jednak bratislavská skate-punková legenda Plus Minus, a rovněž dnes již nehrající My First Date, kteří se společně sejdou taktéž pouze při této ojedinělé příležitosti.

V obou případech se jedná o spřízněné formace z nejplodnější dekády existence The Airbags, se kterými kapela strávila spoustu času na koncertních pódiích i mimo ně. V takovémto složení nebude nikomu z účinkujících jistě dělat potíže přenést se do doby 8 až 10 let zpět v čase, a naplno tak oživit intenzivní a euforickou atmosféru tehdejších akcí.

Páteční koncert by mohlo definovat následující motto: “Některé společné projekty nevydržely, společná přátelství však ano“…a v tomto duchu se jistě ponese průběh celého večera.

Dveře Rock Café se v pátek 7. března návštěvníkům otevřou v 19:30h. Věříme, že si tuto možnost zavzpomínat na entuziastická léta české a slovenské kytarové muziky z let 2003 – 2008 nenecháte ujít.

FAN_AIRBAGS

Zdroj: Martina Jablanovská