Akustická balada od Kamorthonu je k dispozícii!

Bratislavská metalová formácia Kamorthon vydala na Youtube akustickú baladu, zároveň posledný nezverejnený singel z minuloročného EP nesúci rovnaký názov, Stretch The Sails acoustic.

Táto skladba uzatvára etapu posledného CD počinu a nadväzuje na nahrávanie albumu, ktorého vydanie sa očakáva niekedy v lete budúceho roka. Na EP mimochodom nájdete aj rýchlu verziu songu.

V roku 2011 sa všetci členovia odobrali do štúdia 999 a I Hear Studios, aby nahrali spomínané EP, ktoré vystihuje stabilnú zostavu kapely.

EP pozostáva so skladieb Rejected, Livin My Own Way, Stretch The Sails, Helena, Stretch The Sails (acoustic), ktoré sú voľne dostupné na Youtube kanáli.

Za spomenutie okrem iného stojí skladba Helena, ktorá je cover-verziou legendárnej horror-punkovej kapely The Misfits, ktorou boli inšpirované mnohé metalové či punkové kapely po celom svete.

„Stretch The Sails ako doslovný preklad znamená ‘Napnúť plachty’. Každý si to môže vysvetliť po svojom a aj pre nás má tento názov viac významov. Vo mne tento názov evokuje odrazový mostík k nejakej zmene,” hovorí o albume basgitarista Kamorthon Matúš Kóňa.

„Najviac by som asi vyzdvihol gitarové melódie a ich technickú náročnosť, čo v dnešnej dobe vie málokto oceniť,“ Matúš dodáva.

Ak budete mať záujem podporiť kapelu, zakúpte si ich CD na stránke www.kamorthon-cd.com

Zdroj: Kamorthon, Sjekellka