AKÝ JE PRVÝ BOZK PRED KAMEROU? DOZVIETE SA V NOVOM KLIPE SKUPINY PARA!

Koncom septembra skupina Para ohlásila klubové turné Žiadne slová, iba činy. Predstaví sa na ňom v siedmich slovenských mestách na prelome októbra a novembra, s najväčšími hitmi ale aj novými skladbami z avizovaného dvojsinglového vinylu Žiadne slová, iba činy/Linda. Druhý menovaný track z platne sa v týchto dňoch dočkal aj romantického vizuálu.

Para má za sebou kreatívne leto s menším počtom festivalov ako obyčajne. Vďaka väčšiemu pokoju na skladanie sa bratislavskej kapele opäť podarilo prísť so silnou pesničkou, ktorá vypovedá o hudobne nevyčerpateľnej téme. V texte sa mihne aj starý známy, miestny “gypsy king”, ktorého poznáme ešte zo skladby Veci, čo si pamätám z albumu Brutálna zostava.

Vizuál Linde dodal fotograf Lousy Auber, ktorý sa venuje analógovej fotke, ale v prípade novej “paráckej” pesničky sa ujal réžie. Úlohu kameramana zobral osvedčený a Parou ostrieľaný Viktor Cicko z Pop Studia, ktorý kapele natočil už tri klipy. Hlavnou myšlienkou videa je poukázať na emócie, ktoré cítime pred bozkom bez ohľadu na to, či ide o prvú pusu čerstvo zaľúbených milencov, dlhodobých partnerov alebo cudzincov. V klipe sa bozkávajú dlhoročné páry, ľudia rovnakého pohlavia ale aj takí, ktorí sa pri natáčaní stretli prvýkrát.

para_viktor_cicko

A čo tvorcovia pri natáčaní zistili? “Že bozk ako prejav a synonymum najsilnejšieho citu funguje vždy a všade. Aj pred kamerou a je jedno, či ide o herečku Zuzanu Porubjakovú, speváka Laskyho alebo ostatných účinkujúcich. Emócie sú počas celého videa skutočné,” hovoria Lousy Auber a Viktor Cicko.

para-viktor_cicko-02

Skladba Linda určite odznie aj na blížiacom sa turné „Žiadne slová, iba činy“, na ktorom sa Para predstaví postupne v Žiline (27.10.), Prešove (28.10.), Košiciach (29.10.), Trenčíne (03.11.), Banskej Bystrici (04.11.), Púchove (5.11.) a dvakrát v Bratislave (10. a 11.11). Lístky na koncerty sú v predpredaji v sieti Eventim. Na väčšine z nich okrem Pary vystúpia aj ďalší hostia: Vydrapená Bužírka Punk System, Edo Klena & Klenoty, Bad Karma Boy, Saténové ruky aj Sendreiovci.

PARA ŽIADNE SLOVÁ, IBA ČINY TOUR

27.10.2016 Žilina, Stanica Žilina-Záriečie + Vydrapená Bužírka Punk System
28.10.2016 Prešov, Wave + Edo Klena & Klenoty
29.10.2016 Košice, Tabačka Kulturfabrik + Bad Karma Boy
03.11.2016 Trenčín, Piano club + Saténové ruky
04.11.2016 Banská Bystrica, Urban Spot + Sendreiovci
05.11.2016 Púchov, Queens Pub
10.11.2016 Bratislava, Nu Spirit Club
11.11.2016 Bratislava, Nu Spirit Club

PREDPREDAJ v sieti Eventim: https://bit.ly/ZiadneSlovaIbaCiny

Video “Linda”: https://youtu.be/p1XbjHephOI

Para – Linda

Povedz mi Linda, prečo sme spolu nekonečný čas
A prečo zdá sa, že všetky piesne sú o nás
Tak poďme spolu niekam, kde nás nikto nepozná

Na ceste domov, vo výškach stromov
Roky vo vesmíre miznú nám
Náš moment je navždy
Orgován v daždi, local gypsy king tu žehná nám

Odkaz je jasný, v dedovej básni som objavil náš čas
Hore je dole a prázdno plné aj u nás
Tak poďme spolu niekam, kde nás nikto nepozná

Na ceste domov, vo výškach stromov
Roky vo vesmíre miznú nám
Náš moment je navždy
Orgován v daždi, local gypsy king tu žehná nám

poster-rgb-palko-bartos

Zdroj: Alexander Čerevka / Para
Foto: Viktor Cicko