ALAN BARTUS NEW YORK 4TET FEAT. MARTIN VALIHORA & HANKA G

Multi Award Winning oceňovaný pianista Alan Bartuš predstaví svoj album roka „Born in Millennium“ na augustovom turné.

Oceňovaný slovenský pianista Alan Bartuš, ktorý patrí medzi 10 najlepších jazzových klaviristov sveta svojej generácie, sa po prázdninách pred návratom do NY na dokončenie master štúdia na Manhattan School of Music chystá na turné. Na tomto turné predstaví svoj úspešný album „Born in Millennium“, ktorý získal ocenenie Jazzový album roka 2023 v rámci Radio_Head Awards. Výber Herbieho Hancocka, ktorý zaradil Alana do semifinále najprestížnejšej svetovej jazzovej súťaže Monk Competition v New Yorku, potvrdzuje jeho výnimočné postavenie na medzinárodnej jazzovej scéne.

Na turné, ktoré zahŕňa koncerty v Bratislave, Viedni, Modre, Piešťanoch a Trnave, sa k Alanovi pripoja špičkoví hudobníci: kontrabasista Štefan „Pišta“ Bartuš, ktorý je čerstvým držiteľom Ceny Ladislava Martoníka 2024 udeľovanej Hudobným fondom, bubeník Martin Valihora a speváčka Hanka G, obaja pôsobiaci v New Yorku. V programe zaznejú nielen skladby z oceneného albumu, ale aj nové kompozície z pripravovaného projektu „Deep Roots“.

Alan Bartuš je považovaný za jedného z najperspektívnejších jazzových klaviristov svojej generácie, čo potvrdzujú jeho úspechy na medzinárodných súťažiach a spolupráca s legendami ako Gregory Hutchinson, Tim Armacost, Ron Blake, Jeff Tain Watts. Jeho hudba, ktorá kombinuje melodickú nápaditosť s rytmickým majstrovstvom, si získava uznanie od popredných svetových jazzmanov, vrátane Tonyho Lakatosa a Jerryho Bergonziho.

Termíny turné:
– 27.8 Bratislava – KORZO (Hviezdoslavovo nám. 3) 19:00
– 28.8 Viedeň – JAZZLAND (Franz-Josefs-Kai 29) 21:00
– 29.8 Modra – DRUMFEST SLOVAKIA (Hlavná stanica) 20:30
– 30.8 Piešťany – LA MUSICA (Teplická 39) 19:00
– 31.8 Trnava – 10BAR (Šrobárova 10) 20:30

  • Alan Bartuš – piano/kompozície
  • Štefan „Pišta“ Bartuš – kontrabas
  • Martin Valihora – bicie nástroje
  • Hanka G – spev

 TS