Album skupiny Tristana pokrstí jedna z najpopulárnejších metalových kapiel na svete, skupina Nightwish!

Hudobníkom z kapely Tristana sa naozaj darí! Po viacerých medzinárodných úspechoch sa tešia z ďalšieho. Ich aktuálny album „Virtual Crime“ pokrstí zatiaľ utajovaný člen svetovej metalovej hviezdy, kapely Nightwish!

Najúspešnejšia slovenská metalová skupiny Tristana pokrstí album už 14. júna v amfiteátri v Banskej Bystrici. Na koncerte vystúpia slovenskí metalisti ako hostia kapely Nightwish aj so svetoznámym hudobníkom Matsom Levénom. Ohlasy na nový album „Virtual Crime“ sú výborné, prejavili o neho záujem dokonca v Portugalsku a v Južnej Amerike!

Slovenská metalová kapela Tristana odpáli v amfiteátri v Banskej Bystrici najväčšie pecky a veľkolepo pokrstí nový album Virtual Crime! Už 14. júna sa krstným otcom novinky od Tristany stane člen jednej z najpopulárnejších metalových kapiel na svete – Nightwish. Hudobníci z Tristany vystúpia na koncerte ako hostia skupiny Nightwish spoločne so švédskou metalovou hviezdou Matsom Levénom. Nenechajte si ujsť vynikajúcu metalovú šou!

tristana feat. mats leven picture

Ako predkapela skupiny Tarot sme sa páčili Marcovi Hietalovi a pochválil nás aj Toni,  bývalý manager kapiel Nightwish a Tarot. Z toho dôvodu nám Nightwish hneď potvrdili, po tom ako dostali ponuku od promotéra. Nightwish patrí medzi najpopulárnejšie metalové kapely na svete a čo dokázali v posledných rokoch, sa len tak nevidí.  To, že jeden z nich pokrstí náš album, je pre nás obrovská česť. Krstíme trošku neskôr, ale čakali sme na vhodného krstného otca. Keďže je Virtual Crime album ktorým sme sa presadili aj v zahraničí, chceli sme veľkolepú oslavu.Teší sa Peter Wilsen, frontman kapely Tristana.

Fanúšikov čaká koncert v industriálnom štýle, na ktorom chalani z Tristany odpália skladby z nového albumu Virtual Crime. Novinka slovenskej metalovej kapely Tristana vyšla v zahraničnom vydavateľstve pod hlavičkou Bakerteam records. Koncert odpáli Tristana so známym hudobníkom a bývalým spevákom kapiel Apocalyptica a Therion, Matsom Levénom.

V Banskej Bystrici vystúpime spolu s Matsom Levénom v štýle videoklipu k skladbe „Fallen“. V takomto industriálnom šate chceme pokračovať a odpálime to prvýkrát počas krstu. Náš playlist budú tvoriť piesne z nového albumu Virtual Crime. Jedinou výnimkou bude song „Friday 13th“, na ktorý sme nakrútili náš prvý videoklip. Nebude chýbať skladba „Fallen“, či „Bloody Snow.“  Doplnil Peter Wilsen.

0 Virtual crime cover

Album Virtual Crime zaujal nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Kapela Tristana dostala dokonca ponuku na turné v Čile.

„Ohlasy na nový album sú výborné. O album je záujem nielen na Slovensku, ale najmä v Portugalsku a v Južnej Amerike, kde sme hraní v rádiách a píšu o nás magazíny. Dokonca sme dostali ponuku z Čile na turné. Keď to všetko klapne v zime si urobíme výlet za exotikou.“ Prezradil Peter Wilsen.

Kapela Tristana sa na koncerte v Banskej Bystrici predvedie v zostave Peter Wilsen, vokály, Dušan Homér, gitara, Ladislav Krabáč, basgitara a Roman „Elevo“ Laššo, bicie. Tristane sa v roku 2011 ako prvej slovenskej metalovej kapele podarilo vystúpiť na festivale Masters of rock. V júni 2011 hosťovala Tristana na bratislavskom koncerte svetovej rockovej legendy Scorpions. O rok neskôr absolvovala slovenská kapela turné s pôvodnými členmi ďalšej legendy – skupiny Iron Maiden. V tom čase už vznikali skladby na aktuálny tretí album „Virtual Crime“, ktorý otvoril Tristane bránu do sveta. Popredné metalové webové magazíny ako napríklad Hardrock Haven z U.S.A, Metal Temple z Grécka či Dutch Distortion z Holandska ohodnotili v recenziách posledný album „Virtual Crime“ veľmi pozitívne. Všetky informácie o kapele nájdete na www.tristana.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.