Alexandra Okálová a.k.a SASH vydáva letný song o zakázanej láske

Skladba má názov NIE SME IBA NÁHODOU a je v poradí druhým singlom z pripravovaného eponymného EP, ktoré vychádza tento rok v októbri. Tí, ktorí poznajú SASH z jej domovskej kapely FUNKIEZ môžu byť prekvapení, ako v skladbe znie.

“Táto vec je z mojej strany trocha experiment, pretože využívam najmä svoj vyšší hlasový register a falzet. Okrem toho je táto skladba v štýle afrobeat, čo je takisto pre mňa netypické, keďže sa venujem predovšetkým funky music. Ale ja si rada dávam výzvy, “ vraví SASH.

NIE SME IBA NÁHODOU je letná a tanečná “pohodovka” s extra chyťľavým refrénom. Producentsky na jej vznik dohliadal momentálne jeden z najvychytenejších producentov na Slovensku, Maxx Miklos, ktorý stojí aj za celým EP SASH. Je zároveň aj autorom hudby, kým o text sa postarala, ako vždy, SASH.

Ako vraví sama interpretka, “tento song je o zakázanej láske, o ktorej nikto nemal vedieť. Ale to puto je silnejšie, ako čokoľvek iné. A tak to má byť.”

Klip ku skladbe sa nakrúcal na dvoch miestach. Prvá časť na Šraneckých pieskoch a druhá v známom bratislavskom shisha bare VICE CITY SHISHA BAR & LOUNGE. O réžiu, kameru, strih a celú postprodukciu sa postaral, mladý a čoraz úspešnejší, Pierre Lexis so svojim tímom.

Zaujímavý je aj kasting klipu, ktorý je prudko tanečný. Choreografiu si vzal na starosť skvelý Norbert Noro Grofčík a krásne talentované „dancing queens“ – Nela Bariaková, Klaudia Kováčová, Aron Mitu a Erika Králová. Pár tanečných prvkov si dokonca skúsila aj SASH.

„Latka bola postavená vysoko. Keď som prišla na tréning za Norom, myslela som si, že tam dva krát zavrtím bokmi a vybavené. On však na mňa vybalil normálnu choreografiu, a teda mala som čo robiť. Výsledok je podľa mňa veľmi fajn, vzhľadom k tomu, že sa tancu vôbec nevenujem. Zvládla som to so cťou najmä vďaka Norovi a jeho citlivému prístupu a podpory od dievčat.“

V klipe ku skladbe NIE SME IBA NÁHODOU vystupuje aj charizmatický Ibrahim a.k.a. Brahood, ktorý pochádza priamo zo Zanzibaru a africké rytmy má v krvi. Venuje sa breakovaniu a capoeire, ale vo videu ho paradoxne uvidíte iba ako herca. Styling ku skladbe si pripravila sama SASH a o make-up sa postarala Silvia Kolárová.

SASH môžeme poznať ako líderku formácie FUNKIEZ ale aj z mnohých featov, napríklad s Vecom spieva refrény v skladbe ,,Branči Kováč“.

Alexandra Okálová je aj skladateľka, textárka a vokalistka, ktorá si svoje prvé publikum našla už počas pôsobenia v Armádnom Umeleckom Súbore, kde vznikla jej prvá kapela FEED THE CAT.

SASH sa textársky podieľala na niekoľkých významných trackoch, napríklad pre Rytmusa a Tinu napísala text ku skladbe Príbeh, za ktorý v roku 2011 získala aj cenu SOZA.

Ako vokalistka spolupracovala SASH s, už z vyššie spomínanou, TINOU, Darou Rolins, Petrom Lipom, Pavlom Hammelom a inými zvučnými menami.

Link na videoklip: NIE SME IBA NÁHODOU
Instagram: @alexandra.okalova.sash

TS