Alexandrovci sa vracajú na Slovensko, zaspievajú aj naše ľudovky!

Najväčší umelecký kolektív svojho druhu v Európe sa chystá na koncertné turné po Slovensku! Mohutné hlasy ruských Alexandrovcov zaplnia veľké haly v deviatich slovenských mestách. 120-členný armádny súbor ponúkne mrazivú šou, tak ako sú na to ich slovenskí obdivovatelia zvyknutí. Zaznejú slávne ruské piesne, medzi nimi i legendárna „Kaťuša“ či „Kalinka“, no nebudú chýbať ani novinky. Alexandrovci sa na slovenské publikum veľmi tešia. Náš slovanský naturel je podľa nich najlepšie schopný oceniť kvalitu ich hudobnej produkcie. Publikum chcú potešiť a už preto trénujú slovenské ľudovky! Strihnú si „Macejka“, „Na Kráľovej holi“ a sľubujú aj prekvapenia. Nenechajte si ujsť výnimočné turné s hosťami Halenou Vondráčkovou a Kandráčovcami! Začína sa 24. mája 2017 v Žiline.

Veľké hlasy, dych vyrážajúca šou, obrovská profesionalita! Alexandrovci už ohúrili celý svet a chystajú sa dobyť srdcia ďalších slovenských fanúšikov. Práve trénujú na jarné turné, s ktorým navštívia deväť slovenských miest.

alexandrovci_01

„Na Slovensku sme vystupovali už niekoľkokrát a vždy to bol fantastický zážitok. My, Slovania, máme podobný naturel a spoločnú históriu. Temperament našich koncertov teda dokážete dokonale oceniť a tiež chápete, o čom spievame. Teší nás, že sa naše vystúpenia ľuďom na Slovensku páčia a na jarné turné skúšame s veľkou radosťou,“ vraví sólista Alexandrovcov Vadim Ananev.

Ruský 120-členný armádny súbor si na turné pripravuje špeciálny program. Zaspieva aj skladby, ktoré jeho priaznivci očakávajú, medzi nimi slávnu „Kaťušu“ či „Kalinku“, no sľubujú aj novinky. „Repertoár neustále dopĺňame, aby boli naše koncerty vždy novým zážitkom. Ani tentoraz nebudú chýbať prekvapenia. Najviac sa tešíme, ako publikum prijme náš spev v slovenskom jazyku. „Maceko, Macejko“ alebo „Na Kráľovej holi“ už máme nacvičené a trénujeme aj ďalšie slovenské piesne,“ dodáva Vadim Ananev. Súbor ku všetkému pristupuje s obrovskou profesionalitou, čo už ocenili viacerí slovenskí a českí umelci, ktorí s nimi v minulosti koncertovali.

alexandrovci_02

„Tentoraz s nimi vystúpi Helena Vondráčková a Kandráčovci. Bude to opäť magická šou, ktorá bude nielen plná veľkolepého spevu, ale tiež jedinečných tanečných a  akrobatických prvkov. Sme veľmi radi, že opäť môžeme Alexandrovcov priniesť slovenskému publiku,“ uzavrel organizátor koncertu Karol Jagoš.

Alexandrovci sú najväčší umelecký súbor svojho druhu v Rusku. Existuje od roku 1928 a už prvý zahraničný koncert vo Francúzsku o 9 rokov neskôr bol obrovským úspechom. „Marseillaisa“ v ich podaní doslova roztlieskala celý Paríž. Akademický súbor piesní a tancov Ruskej armády zohral tiež významnú rolu v druhej svetovej vojne, keď vyprevádzal vojakov do bojov a dodával im tak odvahu. V súčasnosti koncertujú Alexandrovci po celom svete a vždy je to veľká hudobný udalosť. Jarné turné po Slovensku odštartujú 24. mája 2017 v Žiline. Lístky sa dajú kúpiť v sieti Ticketportal.

alexandrovci_03

ALEXANDROVCI – EUROPEAN TOUR 2017            

24.5. ŽILINA – TIPSPORT ARÉNA
25.5. TRENČÍN – ZIMNÝ ŠTADIÓN
26.5. PRIEVIDZA – ZIMNÝ ŠTADIÓN
27.5. BRATISLAVA – INCHEBA EXPO ARÉNA O 15:00
27.5. BRATISLAVA – INCHEBA EXPO ARÉNA O 20:00
30.5. KOŠICE – STEEL ARÉNA
31.5. POPRAD – ZIMNÝ ŠTADIÓN
1.6. BREZNO – ARÉNA
2.6. ZVOLEN – ZIMNÝ ŠTADIÓN
3.6. NITRA – AMFITEÁTER POD ZOBOROM
Zdroj: PROPAGANDA HOUSE
Foto: Trio production