Alvik prinesie do Bratislavy americký soul aj nórsky jazz!

Hudbu na pomedzí jazzu, soulu, elektroniky a trip-hopu prinesie v novembri do Bratislavy americko-nórsko-české zoskupenie Alvik. Skupina, ktorá vystúpi 26. novembra v Kultúrnom centre Dunaj, spolupracovala v minulosti s Martinom Valihorom a ďalšími známymi jazzovými muzikantmi a stala sa kultovou pre fanúšikov nu-jazzu a alternatívneho soulu.

Súbor pod vedením americkej černošskej speváčky Anyi Stuart a nórskeho klávesistu Auduna Nedrelida koncertuje vďaka svojmu medzinárodnému zloženiu veľmi sporadicky a ich občasné vystúpenia sú vždy lahôdkou pre hudobných fajnšmekrov. Zvuk Alviku mnohým určite pripomenie Cinematic Orchestra či Morcheebu, hlas speváčky zas Emu Brabcovú z českej Khoiby.

Alvik

Alvik má na konte dva radové albumy, Breathing Geometry z roku 2004 a Forms Apart z roku 2009, a v súčasnosti dokončuje práce na treťom, skladby z ktorého budú tvoriť základ bratislavského koncertu. Na Slovensko už Alvik zavítal v minulosti dvakrát, v roku 2005 sa predstavil na festivale Wilsonic a o dva roky neskôr hral na Bratislavských jazzových dňoch. Bratislava sa tak 26. novembra môže tešiť na bravúrne odohraný jazzový set, prestrihnutý z času na čas drum n bassom, trip-hopom či ambientnými zvukovými plochami.

Predpredaj vstupeniek na bratislavský koncert Alvik bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 100 vstupeniek sa dá kúpiť za 8 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulých mesiacoch interpretov ako N.O.H.A., The Young Gods či Nu:Tone, na jeseň pripravuje okrem iného vystúpenie rakúskych Parov Stelar Band, ktorých uvidíme 24. októbra v Majestic Music Clube, či britských Belleruche, ktorí zahrajú o dva dni nato v Dunaji.

Zdroj: Agentura Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET