Americká skupina The Reverend Peyton’s Big Damn Band mieri do bratislavského Ateliéru Babylon!

Milovníci štýlov country, blues, ragtime s prvkami punku a rocku sa majú na čo tešiť! Na Slovensko po prvýkrát mieri americká skupina The Reverend Peyton’s Big Damn Band. Country bluesova kapela predstaví publiku nový album „So Delicious“.

Novinku, ktorú The Reverend Peyton’s Big Damn Band uviedli na trh v januári, zahrajú v hlavnom meste Slovenska už 17. mája v Ateliéri Babylon. Nenechajte si ujsť koncert trojčlennej formácie z Indiany plný bluesu, country folku a ragtimu zmiešaného s punkom a rockom!

BigDamnBandYellowwood

Výnimočná trojčlenná formácia z USA mieri do Ateliéru Babylon! Už 17. mája predstaví americká skupina The Reverend Peyton’s Big Damn Band skladby z nového albumu „So Delicious“. Milovníci štýlov country, blues, ragtime s prvkami punku a rocku sa majú na čo tešiť!

„Pieseň „Front Porch Trained “ som si vymyslel, keď som mal 13 rokov. Mal som to uložené niekde v hlave. Stále tak píšem skladby. Vždy niečo vyhrabem z poznámok zo zadnej časti hlavy, ktoré som si uložil na neskôr. Veľa piesní som mal napísaných dávno predtým, ako som šiel nahrávať do štúdia. A niektoré z nich som dokončoval tesne pred nahrávaním. “ Prezradil Reverend J. Peyton, gitarista, spevák a skladateľ The Reverend Peyton’s Big Damn Band.

BigDamnBandAxe

Zoskupenie The Reverend Peyton’s Big Damn Band tvorí gitarista a spevák Reverend J. Peyton, jeho manželka „Washboard“ Breezy Peyton a hráč na bicie Ben „Bird Dog“ Bussell. Manželia Peytonovci žijú na farme v lese a práve to prostredie ich často inšpiruje pri tvorbe.

„Niektorí ľudia neveria, že naozaj žijeme tak, ako sa spieva v našich piesňach. Ale je to pravda. Breezy a ja sa máme naozaj radi. Snažíme sa robiť veci jednoducho, rovnako, ako to robia ľudia v Indiane od nepamäti. A my naozaj žijeme v lese a lovíme zver pre potravu.“ Vysvetlil Reverend J. Peyton.

BigDamnBandPines_ Photo credit_ Tyler Zoller

Album „So Delicious“ vyšiel 17. januára 2015 v Yazoo Rebords. Skupina pár dní na to vydala prvý videoklip k skladbe „Raise A Little Hell“. V klipe predstavila kapela excentrické postavy malého mesta. Bratislavskí fanúšikovia sa môžu tešiť na novinky z albumu „So Delicious“, ktorý je inšpirovaný velikánmi country blues hudby.

„Charlie Patton, John Hurt, Buck White a Furry Lewis to sú moji veľkí hrdinovia. Ale album „So Delicious“ je inšpirovaný aj ľuďmi ako John Fogerty, Tony Joe White a Levon Helm. Myslím, že si zaslúžia veľké uznanie. Vedia ako robiť dobré nahrávky a písať dobré pesničky. V country-blues som sa naučil, že si môžem vziať pieseň s jedným akordom a je z toho úžasná pieseň. Keď tvorím skladby, chcem, aby ma veci, ktoré si myslím, že sú „cool“ posúvali, aby som niečo cítil.“ Doplnil Reverend J. Peyton.

BigDamnBandPorch

The Reverend Peyton’s Big Damn Band pochádzajú z Indiany v USA. Okrem albumu „So Delicious“ majú na konte  nahrávky „The Whole Fam Damnily“ (2008), „The Wages“ (2010), „Peyton on Patton“ (2011) či „Between the Ditches“ (2012). Nenechajte si ujsť vynikajúci koncert plný originálnej tvorby The Reverend Peyton’s Big Damn Band už 17. mája 2015 v bratislavskom Ateliéri Babylon o 20.00 hodine. Vstupenky sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal na https://babylonatelier.sk/program/koncert/675-reverend-peyton-s-big-damn-band.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Tyler Zoller