Andrea Bučko vydáva svoj prvý sólový album.

Očakávaný album talentovanej hudobníčky Andrey Bučko Polarity je na svete. Už o dva dni ho pokrstia slovenskí muzikanti na Lodi – v Divadle v podpalubí na Tyršovom nábreží v Bratislave.

Slovenská speváčka Andrea Bučko sa postupne dostáva do povedomia ako všestranná umelkyňa, ktorá si sama skladá piesne, píše texty, hrá na klavíri a spieva. Má za sebou niekoľko úspešných koncertov a tiež debutový album In the middle of…, na ktorom spolupracovala s harfistkou Máriou Kmeťkovou. Nový album s názvom Polarity je jej prvým sólovým albumom, ktorý vznikol aj vďaka podpore fanúšikov z celého sveta prostredníctvom medzinárodného crowdfundingového portálu Indiegogo.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/90815444″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Príbeh jedného citu, ktorý má mnoho podôb

Verejnosť mala možnosť spoznať Andreinu hudbu už prostredníctvom niekoľkých uverejnených piesní z vychádzajúceho albumu (soundcloud.com/andreabuckoofficial). Prvý videoklip vznikol k skladbe Be my Lover a vyšiel na jar minulého roka. Skladbu Isn´t It, ktorá je akýmsi medzníkom tejto albumovej tvorby, spolu s videoklipom predstavila speváčka iba pred čosi vyše mesiacom. Dokopy Polarity tvorí desať samostatných skladieb a jeden bonus. Sú usporiadané takmer presne tak, ako za sebou v konkrétnom období vznikali.

Fanúšikovia sa v Polaritách stretávajú s dvoma odlišnými autorkinými tvárami – vyzretejšou umelkyňou a krehkou šansonierkou. „Každá skladba má svoju špecifickú atmosféru. Tak ako sa človek v určitom období života pretvára a rastie, tak sa pretvárali a rástli aj moje pocity, myšlienky , ktoré som spontánne zachytávala do hudobnej výpovede. Všetky skladby zachytávajú náladu, v ktorej vznikali, v jej najvyhrotenejšej podobe,“ hovorí o novom albume Andrea Bučko. Polarity sú vo svojej podstate príbehom jedného citu, ktorý má mnoho podôb.

ANDREA BUČKO NA FACEBOOKU: https://www.facebook.com/AndreaBuckoOfficial
ANDREA BUČKO NA YOUTUBE: https://bit.ly/1A7xwmZ

andrea bucko polarity

Zdroj: Petra Švorcová