ANITA SOUL A RAPER GUILLOTINE MACK S TITULNOU SKLADBOU K EP “WHERE YA AT” POSÚVAJÚ HRANICE SLOVENSKEJ HUDBY NA MEDZINÁRODNÚ ÚROVEŇ!

Už to bude rok, čo exotická speváčka Anita Soul vydala svoj song “ONLY GOD CAN JUDGE ME” . Už vtedy dala najavo, že jej hudba nesie zahraničné prvky nielen hudobne, ale aj klipovo. Po roku sa hlási s novou skladbou “WHERE YA AT”, ktorú posnula na medzinárodný level, nielen svojim hosťom, raperom Guillotine Mackom z Manchestru, ale aj samotným vizuálom, o ktorý sa postaral režisér Adrian Kutný, v spolupráci po kameramanskej stránke s rukahore.

Skladba “WHERE YA AT” nesie tému, ktorá je aktuálna a generačne úplne trefná. “Na jednej strane sa navzájom motivujeme, a na strane druhej zasa hejtujeme. Tak, kde je zdravý stret? Máme okolo seba veľa ľudí, ktorí nie sú so sebou spokojní, a práve takýto ľudia paradoxne chcú, aby aj vy ste boli nespokojní. Hovoria vám, čo robíte zle, ako to máte spraviť a výsledok je..že sa začnete nad tým zamýšľať, až to prejde z úvahy do depky. O tom je táto skladba “WHERE YA AT”, obklopovať sa ľuďmi, ktorí vás nesúdia zo svojho pohľadu, ale vás podporujú a posúvajú, aby ste sa spoľahli sami na seba a vedeli ustáť akékoľvek negatívne vibrácie”, hovorí o teme skladby Anita Soul.

Samotný klip podčiarkuje najmä textovú tému songu. “Anitka je umelkyňa, cítiť to v jej skladbách a pre mňa ona na Slovensku znamená nadčasovú speváčku. Táto skladba si zaslúžila takýto “americký” vizuál. S Anitkou a Guillotinom sa mi pracovalo skvelo, už dlho som nezažil výrobu, kde sa ľudia naozaj bavili tou skladbou a išli si ju aj po poslednej klapke. Samozrejme bolo to aj tým, že tam boli všetko ľudia, ktorí majú k Anitke najbližšie. Preto som rád, že sa nám podarilo takto skvelo pretaviť tému songu aj do klipu”, vysvetľuje svoj pohľad na vizuál skladby, režisér Adrian Kutný.

GUILLOTINE MACK, NOVÝ HLAS Z ANGLICKEJ ULICE …

Guillotine Mack je v hudobnej brandži známe meno, nie však ako raper, ale skôr ako producent. Jeho pasáž na Anitinej skladbe však potvrdzuje, že nielen o samotnej speváčke, ale aj o ňom budeme ešte počuť. V súšasnosti Guillotine žije v Manchestri, a tam sa aj prepojili so slovenskou speváčkou. “Na Macka som natrafila cez môjho známeho v Anglicku – Bobbyho Blaza, pôsobiaceho v Lavutaris Records a písal mi text ku skladbe “WHERE YA AT”. Hľadala som rapera, ktorý podčiarkne feeling a vibe songu, poslali sme mu túto vec, on nahral celý part, a hneď po prvom vypočutí nebolo o čom. To je on…som si povedala, tak som zvedavá ako ho moji fanúšikovia príjmu. Guillotine je skvelý človek, veľmi som si ho obľúbila a je neskutočný profesionál”, hovorí svoj pocit zo spolupráce Anita Soul.

WHERE YA AT AKO RAFINOVANÁ MOTIVÁCIA…

O hudbu sa postaral legendárny, slovenský skladateľ a klavírista Eugen Vizváry. Tak ako väčšinu Anitiných skladieb, aj túto zložili spolu s Eugenom, ktorú potom nahral celú. Vizváry je Anitiným dvorným skladateľom a väčšinu skladieb jej napísal práve on. “Eugena si veľmi vážim, ako hudobne, tak aj ľudsky. Poznám veľa skladateľov, ktorí tvoria buď na objednávku alebo neurčito do budúcna pre nejakého speváka. Eugen tvorí srdcom, a musí najprv poznať človeka, pre koho tvorí, preto ho hudobný svet uznáva lebo cíti, čo je v umelcovi a vie to dokonalo zhmotniť do hudby”, zdôrazňuje speváčka. Celé sa to nahralo v Kamoto štúdiu v Bratislave, a o mix master sa postaral Maiky Beatz. “WHERE YA AT” je sklada, kde uvidíte rozličné vizuály, ktoré nesú svoj odkaz podľa textu skladby. Napríklad v unikátnom, prvotnom zábere je Anita na ťave. Tá reprezentuje silu vôle, keďže ako jedine zviera vie prežiť na púšti, kde nič nie je, a takýto by sme mali byť aj my…nájsť v sebe aj poslednú silu, ktorá nás vie hnať vpred. V hre o peniaze medzi Anitou a Guillotinom zasa nájdete silu vytrvalosti, kedy nielen silný hráč, ktorý podceňuje svojho súpera musí byť stále víťazom. Bojovnosť a silu ženy znázornila Anita nielen svojou charizmou, ale aj bojovníkmi WING TCHUN, keďže toto bojové umenie korešpondovalo so samonou témou skladby a navyše toto obranné “kung-fu” vymyslela žena . Tento bojový štýl sa vyznačuje rafinovanosťou, kde využíva bojovník všetky fyzikálne a geometrické možnosti tela, aby odialil silu útoku. Takto sa môžu aj slabší ľudia efektívne brániť, a preto sa tématicky najviac hodilo do vizuálu skladby. A silu priateľstva vidieť aj na samotnom komparze, kde si zahrali ľudia, ktorí podporujú a poznajú dlho samotnú speváčku. V bielom kostýme rozoznáte tanečníčku, yóginku a dlhoročnú kamarátku Anity – Vierku Ayisi, no a samozrejme nesmie chýbať v klipe aj jej kapela, s ktorou vystupuje OPOŠTÁRIS Band.

ALBUM ALEBO EP?

“Minulý rok som davala vonku singel “ONLY GOD CAN JUDGE ME” , ktorý patrí k inému môjmu projetku, ale táto skladba je ochutnávkou k môjmu pripravovanému EP. Určite viem, že tam bude 4-5 skladieb v tomto štýle ako “WHERE YA AT” a určite viem povedať, že to bude ešte tento rok. Verím, že sa táto skladba mojím fanúšikom bude páčiť, a budú mať rovnaký feeling pri nej ako mám ja. Do konca roka budem koncertovať, no plánujem donahrávať a dotvoriť moje EP. Ešte prezradím, že v septembri plánujeme ďalší klip, takže sa teším na toto obdobie a na všetky reakcie, podporu či hejt…obidva sú emócie, ktoré ti niečo chcú naznačiť, takže aj keď si stojím za svojou hudbou, som zvedavá ako to bude vnímať okolie, uzatvára speváčka Anita Soul.

INSTAGRAM –

https://www.instagram.com/anitasoulofficial

https://www.instagram.com/guillotinemacc

FACEBOOK –

https://www.facebook.com/AnitaSoul.SK

https://www.facebook.com/GuillotineMack/

Zdroj: TS