Anton Pavlovič Čechov v Činohre SND už v marci!

Sezónu svetovej klasiky v Činohre SND obohatia v marci dve najznámejšie Čechovove hry Višňový sad a Ujo Váňa.

 V piatok 9. marca 2018 sa u nás predstaví Slovenské komorné divadlo Martin s inscenáciou Višňový sad v réžii Romana Poláka. Dva svety, minulosť verzus súčasnosť, bojujúce o budúcnosť. Šľachta akoby z iného storočia a to progresívne, súčasné, to „naše“, ktoré je však tiež obmedzené, pretože hoci sme schopní všetko speňažiť, dať všetkému finančný zmysel, je otázne, či sme šťastnejší a či vieme dať svojim životom význam. V hlavných úlohách sa predstavia Jana Oľhová, Daniel Žulčák, Marek Geišberg a ďalší.
Presne o týždeň neskôr, v piatok 16. marca 2018 k nám zavíta Štátne divadlo Košice s inscenáciou Ujo Váňa. Hra premárnených osudov, mužsko-ženských vzťahov. Demaskovanie snov a krutých prebudení z nich. Po strhnutí všetkých masiek Stanislav Pitoňák ako ujo Váňa spoznáva holú pravdu. Napriek tomu je to však komédia. Tešiť sa môžete aj na Alenu Ďuránovú, Michala Soltésza či Juraja Zetyáka.
Posledné vstupenky sú stále k dispozícii, tak nepremeškajte príležitosť vidieť kvalitné inscenácie mimobratislavských divadiel.
Zdroj: SND