Aprílové koncerty Ore Pole podporia Pra3x, Leto aj Malalata.

Nádejní slovenskí hiphoperi Pra3x, český indie-popový objav Leto a pomaly už legendárne DJ-ské duo Malalata so špeciálnym hosťom z Mexika, tak vyzerá nádielka „predkapiel“ na aprílové koncerty agentúry Ore Pole.

Pra3x aj Leto podporia americkú speváčku a rapperku Dessu, ktorá vystúpi 30. apríla v bratislavskom Nu Spirit Clube, Malalata a DJ Gypsy Box zahrajú pred aj po vystúpení nigérijskej speváčky Nneky. Ten sa bude konať 15. apríla v Ateliéri Babylon.

Koncert britskej speváčky Delilah, ktorý sa uskutoční už v sobotu 11. apríla v Majestic Music Clube, bude bez predkapely. Brány klubu sa otvoria o ôsmej, zhruba poldruhahodinové vystúpenie Delilah sa začne o pol deviatej.

Pra3x, dvojica rapperov z Fiľakova, vydala nedávno prvý oficiálny album Živá hudba, ktorý si vyslúžil veľmi pozitívne recenzie. Už predtým vydali neoficiálny album Pekne povedané (2011), EP Klenoty (2010) a demo Špinavé svedomie (2009).

Česká skupina Leto je podľa tamojších hudobných magazínov jedným z najvýraznejších objavov na nezávislej scéne za posledné roky. Patrí k labelu MámaMrdáMaso a minulý rok vydala debutový album Zbytky ozářených ploch. Ten je momentálne už vypredaný, ale práve pri príležitosti spoločného turné s Dessou kapela pripravila jeho dotlač.

Malalata je slovensko-česká dvojica DJ-ov, ktorá posledné roky vypredáva takmer každý klub, do ktorého zavíta. Špecializuje sa hlavne na balkánsku hudbu, reggae a electro-swing a opakovane si zahrala s legendami ako Parov Stelar Band, Nouvelle Vague či N.O.H.A. Malalata uchvátila zábavy-chtivé publikum nielen na Slovensku a v ČR, ale aj v Berlíne, Budapešti, Krakove, či dokonca na Malte a v Mexiku.

Práve z Mexika pochádza aj DJ Gypsy Box, ktorý odohrá v rámci vystúpenia Malalaty na bratislavskom koncerte Nneky samostatný set. Momentálne žije v Španielsku a pravidelne vystupuje hlavne v Barcelone, Madride a Seville so svojím elektrizujúcim mixom elektroniky a balkánskej hudby.

Zoznam najbližších koncertov agentúry Ore Pole:

* Delilah (UK) 11.04.2015 MMC
20:00 brána MMC
20:30 – cca 22:00 Delilah

* Nneka (NG) 15.04.2015 Babylon
support: Malalata (SK), DJ Gypsy Box (MX/ES)
* Dessa (US) 30.04.2015 Nu Spirit
support: Pra3x (SK), Leto (CZ)

* Selah Sue (BE) 10.05.2015 Babylon

* Stereo MCs (UK) 29.05.2015 MMC

* Lindsey Stirling (US) 06.07.2015 Incheba Open Air

* Passenger (UK), Mňága & Žďorp (CZ), Kosa z nosa (SK), Genius Locci (SK) 18.08.2015 Devín

Zdroj: Agentúra Ore Pole