Arakain vydávajú nové CD Adrenalinum a vyrážajú na turné!

Metalová kapela Arakain odstartuje již tento pátek společné turné s kapelou Dymytry ARAKAIN DYMYTRY TOUR 2014. Před jeho začátkem ještě stihl Arakain vydat nové CD Adrenalinum, které je už od toho týdne v prodeji v e-shopu kapely.

Fanoušci tak mají příležitost seznámit se s novými skladbami ještě před zahájením turné. To začíná už v pátek 7. března v Polné u Jihlavy a celkem bude mít 22 zastávek.

Arakain na turné zahraje klasické léty ověřené a oblíbené skladby, společnou píseň s Dymytry a prostor dostanou samozřejmě novinky z aktuálního CD Adrenalinum.

Na něm se kapela opět drží svého klasického a prověřeného schématu metalových skladeb s prvky thrashových riffů, ale snaží se nestárnout a vnést do kompozice moderní aranžmá současného pojetí rockové muziky. Autorský tým se tentokrát mírně obměnil na trojici Mach / Urban / Toužimský a spoléhá právě na Honzu Toužimského, který zraje jako víno a repertoár korunuje bohatým rejstříkem svého výjimečného hlasu.  Skladby se nesou převážně ve střednětempovém duchu a dávají tak vyniknout jeho hlasovým možnostem. Nechybí mezi nimi ani klasický rockový „cajdák“, který tentokrát není o lásce. CD nese název podle skladby Adrenalin, kterou složil i otextoval kytarista Mirek Mach.

Arakain také před vydáním CD poskytl zdarma fanouškům k poslechu několik novinek, a to právě píseň Adrenalin, Svatý grál, který také složil Mirek Mach a píseň Malá a ztracená. K té složil hudbu zpěvák Honza Toužimský a otextovala jí Jitka Plachá. Do začátku turné Arakain slibuje uveřejnění ještě jedné skladby z nové desky. CD Adrenalinum je už teď možné zakoupit v e-shopu kapely na adrese: shop.arakain.eu.

Arakain v prvním týdnu turné zavítá do Polné u Jihlavy a Valašských Klobouk. Fanoušci se tak mohou těšit na pořádnou porci tvrdé muziky, nová CD obou kapel nebo speciální bubenickou show bubeníků Arakainu a Dymytry.

Vstupenky na celé turné je možné zakoupit v předprodejních sítích Ticketportal a Ticket-Art. Také v novém  e-shopu Arakain ve speciálním balíčku s novým CD, za zvýhodněnou cenu. Úplnou novinkou e-shopu kapely je zakoupení vstupenek do chytrých telefonů „COOL TICKET“.

www.arakain.eu
shop.arakain.eu
www.dymytry.cz

Zdroj: Arakain