Art Film Fest – Colette – Príbeh o láske, ktorá je silnejšia ako smrť.

Na 21. ročníku Artfilmfestu sme mali tú možnosť zúčastniť sa tlačovej konferencie, ktorej predmetom bol strhujúci film o holokauste natočený podľa novely Arnosta Lustiga s rovnomenným názvom Colette. Dráma pochádza z Československej produkcie a režisérom je Milan Cieslar.

Film rozpráva príbeh o sile lásky a túžbe po slobode. Jeho dej sa odohráva predovšetkým v likvidačnom tábore Auschwitz- Birkenau, neďaleko mesta Osvienčim. Príbeh opisuje osud tajnej lásky v prostredí hrôz, krutosti a smrti, aj o tenkej hranici medzi dobrom a zlom a pravdou a klamstvom. V koncentračnom tábore sa nám odhaľuje príbeh o každodennej snahe o prežitie.

Herecké zastúpenie predstavujú české hviezdy ako sú Jiří Mádl, Ondřej Vetchý, Pavel Rímský. Zo slovenských hercov sú to Zuzana Mauréry,Andy Hryc,Kristína Svarinská a taktiež sa môžete tešiť sa očarujúcu francúzsku herečku Clémence Thioly.

Colette predstavuje jeden z najdrahších filmov vôbec, jeho rozpočet siaha až do výšky 3,8 milióna €. Divák to zaiste ocení, pretože film je veľkovýpravný. Na jeho uvedenie do kín sa môžete tešiť dňa 12.9. 2013, rozhodne si ho nenechajte ujsť.

Napísal: Nikola Bučková
Foto: Martin Magál – Maggi