Atmosféru Bratislavy spred 100 rokov prinesie Prešporská veselica.

Capo di tutti Party, ktorá v Bratislave už piaty rok organizuje tematické večierky, pripravuje v septembri veľkú cestu časom do roku 1914. V dobových kulisách dotiahnutých do najmenších detailov zahrá do tanca kapela Funny Fellows.

Návštevníci sa budú môcť odfotiť so Švejkom, prečítať si historické noviny vydané špeciálne pre túto akciu a, samozrejme, zabávať sa ako v bujarých prešporských viechach a kaviarňach pred 100 rokmi.

reklama1

V sobotu 20. septembra vo V-klube na Námestí SNP bude hlavnou hviezdou večera kapela Funny Fellows, ktorej členovia oblečení v dobových historických kostýmoch zahrajú staré šlágre v tanečnom rytme. V noci ich potom vystrieda DJ Swing Garden z Čiech, ktorý hudobne premostí od čias monarchie k swingu prvej Československej republiky. Nebude chýbať ani ,,potulný” muzikant, ktorý bude zabávať hostí v kaviarenskej časti.

Hudbou sa však program zďaleka nekončí. Návštevníci sa budú môcť odfotiť so Švejkom, či cisárom Františkom Jozefom I., ktorého portrét v tých časoch visel aj v mnohých verejných budovách Prešporku. Počas prechádzky V-klubom narazia hostia na dobové plagáty a reklamy vylepené na dvojmetrových stĺpoch. Medzi oznamami nebude chýbať ani cisárske oznámenie “Mojim národom”, ktoré zvestuje začiatok 1. svetovej vojny.

Atmosféru multikultúrnej starej Bratislavy pripomenú trojjazyčné nápisy, dobové drinky na bare, bratislavské rožky, ale aj staré originálne noviny, špeciálne vyskladané pre túto party, ktoré hostia dostanú do rúk. Organizátori vyzývajú hostí, aby sa obliekli dobovo, alebo aspoň elegantne, nech sami dotvoria skvelú atmosféru, ktorá tradične sprevádza všetky akcie Capo di tutti Party.

Prešporok bol pred sto rokmi príjemným mestom, kde si chodili vyhodiť z kopýtka Viedenčania a kde svorne žili viaceré národnosti, ovplyvňovali sa, inšpirovali, dopĺňali. Presne takúto atmosféru chce Prešporská veselica navodiť.

Lístky na akciu si záujemcovia môžu zakúpiť na stránke predpredaj.sk za 5 eur alebo priamo na mieste za 7 eur.

https://www.facebook.com/events/1481101252144626/

10668578_10152350863651305_248016096_n

Zdroj: V-klub