Audiokniha Krv nie je voda Dominika Dána vychádza súčasne s tlačenou knihou v rovnaký deň.

Po ročnej odmlke vychádza dlho očakávaná novinka Dominika Dána Krv nie je voda prvýkrát súčasne nielen v knižnej podobe, ale aj ako audiokniha. Fanúšikovia Richarda Krauza si teda okrem papierovej a elektronickej knihy môžu vybrať jej interpretáciu v originálnom podaní Mariána Geišberga.

Najnovší príbeh z pera Dominika Dána Krv nie je voda vychádza prvýkrát na Slovensku v rovnaký deň ako kniha tlačená. Vydavateľstvá Publixing a Slovart spojili sily, aby si fanúšikovia Dominika Dána mohli vybrať svoj najobľúbenejší formát už v deň vydania.

Dominik Dán, známy svojim štýlom písania do poslednej chvíle pred uzávierkou, dodal rukopis vydavateľstvu Slovart len pred pár týždňami. Svoju prácu odviedli tentokrát nielen korektori a editori, ale aj tím Publixing s Mariánom Geišbergom. V extrémne krátkom čase sa im podarilo túto knihu načítať a pripraviť jej podobu vo formáte mp3.

Píše sa rok 1992 a Richard Krauz zažíva najťažšie obdobie svojej zatiaľ krátkej detektívnej praxe. Neuvážená porevolučná totálna amnestia prináša do ulíc násilie a na druhej strane spektra nelenia ani politici. Situáciu rovnako negatívnou mierou vyvažujú aj oni. Neslávne deväťdesiate roky prepukajú do svojej „plnej krásy“.

Kriminalisti zvyknutí riešieť jednu-dve vraždy ročne majú odrazu viac kriminalistickej práce ako dokážu zvládať. Beštia Ondrej je síce vo väzení, no po ňom prichádzajú ďalší a ďalší. Vrece so zločinom sa roztrhlo. Krátko oddelené policajné zložky dvoch krajín si už riešia len svoj piesoček, a tak keď Krauz s Chosém môžu spolupracovať so svojimi starými kamarátmi z Moravy, radi výzvu prijímajú.

Mladá žena a dieťa sú upálené a hneď od začiatku je jasné, že nešlo o nešťastnú náhodu. Podarí sa však Krauzovi rozlúsknuť prípad, kde právo nie je to jediné, čo všetkých v tejto pohnutej dobe zaujíma.

Audioknihy sa stávajú plnohodnotným doplnkom klasických kníh. V dobe, kedy voľný čas je najväčším luxusom, audioknihy dovoľujú spájať v minulosti nespojiteľné: vieme cestovať, upratovať či športovať, a súčasne čítať. Stačí si len vložiť sluchátka do uší a započúvať sa do príbehu. Navyše, podobne ako e-knihy, aj audioknihy sú dostupné čitateľom na stiahnutie kedykoľvek a kdekoľvek. Je potrebné len dnes už všadeprítomné pripojenie k internetu a po pár klikoch si každý vyberie, na čo má práve náladu.

Vydavateľstvo Publixing vydáva audioknihy v slovenčine. Zameriava sa primárne na detektívky a športové tituly, no vydalo aj audioknihu poviedok, modernú prózu či sci-fi.

Všetky tituly predáva prostredníctvom najväčšieho predajcu digitálnych audiokníh audiolibrix.sk, ktoré ponúka do konca roka prvú audioknihu len za 1,89 eur. K dispozícii sú i mp3 CD, konkrétne tento sa na trhu objaví o pár dní. Digitálna podoba je však už k dispozícii a spoločnosť ponúka i niekoľko druhov darčekových poukazov, ktoré môžu byť vhodným vianočným darčekom pre všetkých fanúšikov audiokníh.

Dan_Dominik

Zdroj: Palo Božík