B-Joey kráča v stopách Petra Cmorika, či Adama Ďuricu.

Po desiatich rokoch v kapele S2G Band a štyroch albumoch sa B-Joey rozhodol pre vlastný projekt, ktorým vtrhol na scénu bez rešpektu k overeným komerčným postupom. Napriek tomu singlom Humanity zaujal viacerých amerických senátorov a so skladbou Not Afraid postúpil do finále medzinárodného Carpathia Festivalu.

V Rzeszowe v piatok vystúpi 13 interpretov z Poľska, Ruska, Ukrajiny, Maďarska, Nórska, Francúzska a Litvy, a B-Joey bude našu krajinu reprezentovať ako jediný. Pripomenieme, že v minulosti u našich severných susedov zanechali slovenskí hudobníci výraznú stopu – Peter Cmorik, Adam Ďurica a Call me Steve „svoje“ ročníky vyhrali. „Postup do finále nepovažujem za prelom v mojej kariére, ale skôr za potvrdenie toho, že to, čo robím, má zmysel. V každej z mojich piesní som sám sebou a to je pre mňa zásadné. Chcem šíriť umelecky posolstvo, aby sa ľudia zamysleli nad sebou, nad svojim okolím. Rešpektujem, že doba sa mení, ale niektoré hodnoty zmiznúť nesmú a aj o tom je skladba Not Afraid,“ vysvetľoval B-Joey.

Napriek tomu, že B-Joey má s bývalou kapelou za sebou viac ako 200 koncertov, teraz vystúpi ako sólo spevák v premiére. Spoločnosť na pódiu mu budú robiť Michal Lorinc, Marek Laban a Marcel Kokinčák. Atmosféra festivalu v Rzeszowe však pre neho nebude nová, pretože v roku 2011 sa na Carpathii predstavil so speváčkou Michaellou. „Priznám sa, že cítim inú zodpovednosť. Aj v S2G Band som bol spevákom a strhával som na seba pozornosť, ale teraz to bude viac o mne, teraz to bude niečo iné. Sám som zvedavý na pocity, keď budem stáť pred ľuďmi,“ dodal s úsmevom B-Joey.

b-joey-I

Pod textom a hudbou je autorsky podpísaný B-Joey. Ako zdôraznil, každý si je sám strojcom vlastného šťastia, stačí v sebe nájsť odvahu postaviť sa mediálnemu cirkusu, ktorý si s optimizmom nepotykal a v blízkej dobe to podľa všetkého ani nemá v pláne. Túto energiu si priniesol aj do štúdia, kde sa posolstvo rozhodol znásobiť zborom. Pieseň nahrával v prešovskom STUDIO 7 a práve vďaka dlhoročnej spolupráci s Randym sa mu otvorila príležitosť na finálny master v Sterling Sound New York. V štúdiu pracoval s jeho singlom Tom Coyne, ktorý má Grammy za najlepší zvuk albumu Adele a jeho podpis nesú tiež nahrávky Beyonce, Taylor Swift, či Jamesa Arthura. „Problémy nie sú ako ihla v kope sena! Ukladajú sa v nás a keď pohár pretečie, človek klesá ku dnu. Preto som sa v noci zavrel v pivnici a nevyšiel vonku, pokiaľ som nemal napísanú skladbu s jasným odkazom – We are not afraid,“ reagoval B-Joey.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.