B-Joey zaklopal na rovnaké dvere ako Adele, či James Arthur.

B-Joey sa vykašlal na svet okolo seba. Kto by však čakal rezignáciu mladého človeka, senzácie sa nedočká. Práve naopak, v singli Not Afraid si kráča vlastnou cestou a pokiaľ sa niekomu nepáči, že stojí pevne na vlastných nohách, má smolu.

Melanchólia počas posledných Vianoc, deprimujúce počasie a zo všetkých strán sa valiace negatívne správy. Táto kombinácia nakopla B-Joeyho k tomu, aby buchol po stole a za pár desiatok minút napísal skladbu Not Afraid.

b-joey-II

Ako zdôraznil, každý si je sám strojcom vlastného šťastia, stačí v sebe nájsť odvahu postaviť sa mediálnemu cirkusu, ktorý si s optimizmom nepotykal a v blízkej dobe to podľa všetkého ani nemá v pláne.

„Problémy nie sú ako ihla v kope sena! Ukladajú sa v nás a keď pohár pretečie, človek klesá ku dnu. Preto som sa v noci zavrel v pivnici a nevyšiel vonku, pokiaľ som nemal napísanú skladbu s jasným odkazom – We are not afraid,“ reagoval B-Joey.

Rovnakú energiu si priniesol aj do štúdia, kde si počas nahrávania zavesil na stenu fotografiu svojich dcér, ktoré sú pre neho dennodennou inšpiráciou a zdrojom životnej energie. Keďže posolstvo skladby sa rozhodol znásobiť zborom, pozval si pár priateľov, aby mu s jeho naspievaním pomohli. Za mikrofónom sa postupne vystriedali jeho brat, Brandon Kociov, Michaella a dve študentky zo školy, kde učí.

„Nič som nechcel siliť, všetkých som iba poprosil, aby si od srdca zaspievali, že sa nebojíme a máme chuť žiť. Predsa len, keď kričíme viacerí, je nás lepšie počuť,“ vysvetľoval s úsmevom B-Joey.

b-joey-I

Pod textom a hudbou je autorsky podpísaný B-Joey. Skladbu nahrával v prešovskom STUDIO 7 a práve vďaka dlhoročnej spolupráci s Randym sa mu otvorila príležitosť na finálny master v Sterling Sound New York. „Som veľmi poctený, že sa môjmu singlu venoval Tom Coyne, ktorý má Grammy za najlepší zvuk albumu Adele a pracoval tiež s Beyonce, Taylor Swift, či Jamesom Arthurom. Po zvukovej stránke som takúto skladbu ešte nemal, preto sa z nej veľmi teším,“ neskrýval obdiv nad prácou amerického producenta B-Joey.

Imrich Makó, PR a produkčný manažér
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.