Bad Karma Boy mieria novým albumom vysoko, vypočujte si ho celý v predstihu!

Bad Karma Boy budú 24. októbra na labeli Slnko Records vydávať nový album Údolia a kopce a latku si ním nastavili poriadne vysoko. Aranžérska originalita, jemne psychedelický zvuk a experimentátorstvo v kombinácii s priamočiarym pesničkárstvom dávajú bratislavskej skupine dobrý predpoklad, že aj v silnej konkurencii jesenných „releasov“ môže ašpirovať na jednu z najsilnejších slovenských nahrávok roka. Ešte pred oficiálnym vydaním si môžete vypočuť všetkých deväť albumových skladieb v predstihu na Deezeri.

Minuloročný eponymný debut Bad Karma Boy bol pozitívne skloňovaný vo viacerých slovenských a českých výročných anketách a dostal kapelu do kategórie talentov, ktorých ďalší hudobný vývoj sa oplatí sledovať. Frontman alternatívneho zoskupenia Juraj Marikovič, ktorý toho už v hudbe stihol preskákať dosť nielen ako gitarista skupiny Para, ale aj ako zakladateľ úspešnej soundbrandingovej firmy, o novom albume Údolia a kopce povedal: „V kontexte našej doterajšej tvorby je to asi najucelenejšie dielo, ale hodnotenie samozrejme prenecháme iným.“

bad karma boy_sm

„V tvorivom procese sme sa na jednej strane snažili držať vecí, ktoré nám fungovali pri prvom albume, napríklad silných rytmov bicích so starým zvukom, hammondov a vibrafonu. Na druhej strane sme pridali nové zvukové elementy, ktoré vytvorili základ nových skladieb. Výsledkom je psychedelickejší a minimalistickejší zvuk, ktorý sme si dali za cieľ už po dokončení prvého albumu,“ vysvetľuje gitarista a spevák Juraj Marikovič, ktorého v kapele dopĺňajú Adela Tihláriková (klávesy, vokály) a Peter Hrabě (bicie).

Na albume nájdete slovenské piesne s hitovým potenciálom ale zároveň s osobitnou atmosférou, vrstvenými vokálmi, minimalistickou reverbovou gitarou a nástrojmi ako ondes, kalimba a tape choir. Ide o vyzreté dielo, ktorého hudobno-umelecké smerovanie predznamenal už prvý zverejnený videosingel Dunaj. Názov skladby, podobne ako titul albumu Údolia a kopce, metaforicky hovorí o živote ako sínusoide príjemných a temnejších udalostí. Bad Karma Boy sa očividne nachádzajú v tej pozitívnejšej etape.

Nové skladby si budete môcť naživo vypočuť 30. októbra v KC Dunaj, kde Bad Karma Boy oslávia vydanie albumu v spoločnosti Walter Schnitzelsson, FVLCRVM Purist (DJ Set). Medzitým je k dispozícii aj CD v predpredaji na webe Slnko Records.

Album na Deezer.com: https://www.deezer.com/album/8920601
Klip „Dunaj“: https://youtu.be/qZYf85u6fuc
Facebook: https://www.facebook.com/BadKarmaBoy
Predpredaj na koncert v KC Dunaj: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/1927/bad-karma-boy-release-party

Zdroj: Slnko Records