Balkánska tancovačka na čele so Sendreiovcami ovládne v sobotu 26. júla klubovú Bratislavu.

Cigánsko-balkánska tancovačka je späť už so svojím piatym pokračovaním. Nu Spirit Club a Balkan Allstars uvádzajú ČIERNA MAČKA BIELY KOCÚR 5, tentokrát so slávnymi Sendreiovcami.

Okrem nich sa za djským pultom predstaví Brigada Rakija a Mathew s Julahom. A to všetko už túto sobotu, 26. júla v Nu Spirit Clube.

Sendreiovci – Skupina vznikla v roku 1997 a účinkovala na množstve festivalov a koncertov na Slovensku a aj v zahraničí. Kokavčania sa snažia zachovať pôvodnú Rómsku pieseň pre nasledujúce generácie a keďže je Rómskej hudby v rozhlase a televízií málo, snažia sa verejnosti ponúknuť rezké ale aj clivé pesničky. Skupina je aj doprovodnou kapelou známeho Rómskeho tanečného súboru Romani Luluďi z Kokavy nad Rimavicou. Hudobníci okolo Vlada Sendreia sa aktívne zapájajú do práce kultúrno – výchovného občianskeho združenia Láčho Drom a z ich dielne už vyšlo množstvo projektov na zachovanie Rómskej kultúrnej tradície. https://www.facebook.com/Sendreiovci

Brigada Rakija – Rešpektovaný vajda Balkánu a ambasádor východného bloku! Djs Lenin Krevic, Dr. Tesla a ich East Europe Goulash Soundsystem s názvom Brigada Rakija!

Balkan Allstars – Poznáte ich ako rezidentov bratislavských akcíi Balkan Beats, DJ Matthew a Dj Julah. Vo svojich osobitých setoch mixujú hudbu mnohých žánrov z rôznych kútov sveta. V ich podaní nezaznejú len balkánske, cigánske, etno či folklórne melódie, ale aj rôzne rytmy z Južnej Európy či latinskej Ameriky.


EVENT: www.fb.com/events/1445412572431134/
Vstup 5€

cmbk

Zdroj: Nu Spirit