Barbora Kuchárová, Jana Jablonická Zezulová a Vlado Michalko – Jump Slovensko predstavuje prvých spíkrov.

Na jeseň sa uskutoční tretí ročník úspešného podujatia Jump Slovensko. Už teraz sú známe tri mená spíkrov, ktorí sa 15. októbra v bratislavskom Technopole podelia s účastníkmi konferencie o svoj pohľad na svet.

Akcia známa svojou priateľskou a uvoľnenou atmosférou je určená nielen ľuďom z neziskových iniciatív a organizácií, ale aj vysokoškolákom, freelancerom a každému, koho zaujíma budúcnosť našej krajiny. Pozvanie byť medzi rečníkmi prijali aj Barbora Kuchárová, Jana Jablonická Zezulová a Vlado Michalko.

JUMP_2013_foto01_Boris_Nemeth

Klinická psychologička a vysokoškolská pedagogička Barbora Kuchárová je výkonnou riaditeľkou Občianskeho združenia PRIMA, ktorého cieľom je prispieť k riešeniu drogovej problematiky na Slovensku. Barbora sa primárnej drogovej prevencii a terénnej sociálnej práci venuje už dvadsať rokov. Problematika závislostí ju zaujíma v širšom kontexte. Je bezpochyby jednou z najuznávanejších odborníčok na Slovensku. O zložitých veciach vie hovoriť citlivo a zároveň priamo a zrozumiteľne. „Na Jumpe budem vystupovať preto, že nepoznám zmysluplnejšiu činnosť ako inšpirovať ľudí k „páchaniu“ dobra,“ povedala na margo potvrdenia svojej úlohy rečníčky.

Lektorka a aktivistka Jana Jablonická Zezulová študovala filozofiu a históriu. Teraz táto sympatická feministka pôsobí predovšetkým v Iniciatíve Inakosť. V posledných mesiacoch dôkladne skúma objavené denníky Imricha Matyáša, ktorý sa angažoval v boji za odtrestnenie homosexuality v minulom storočí. Baví ju to o to viac, že je to trochu detektívna práca a zároveň aj odkrývanie pestrých malieb skrytých za bielym náterom. Na Jumpe nebudú chýbať pohyb a tanec. Choreograf a tanečník Vlado Michalko sa s radosťou a vášňou venuje ľudovým tancom so zameraním na východné a stredné Slovensko. Jeho choreografie sú často inšpirované umením jeho rómskych priateľov z osád na východnom Slovensku, ale aj v Transylvánii. Svojou prácou približuje nenásilnou formou folklór stovkám ďalších ľudí. Vlado je autorom originálnej koncepcie projektu oživenia areálu amfiteátra Dobrá Východná.

JUMP_2013_foto04_Boris_Nemeth

Albert Schweitzer raz povedal, že ísť dobrým príkladom nie je len najlepšia cesta ako ovplyvniť druhých. Je to jediná cesta. Opakovane sa o tom presviedčam aj ja. Moralizovaním a poúčaním sa nedá veľa dosiahnuť. Nadšenie pre riešenie problémov či vytváranie niečoho nového čerpajú ľudia z pozitívnych príkladov a reálnych skúseností. O to viac ak sú im prezentované neformálne a uveriteľne,” hovorí Ivan Ježík, moderátor podujatia a riaditeľ Neziskovej organizácie Voices, ktorá konferenciu pripravuje.

Jump Slovensko 2014 sa uskutoční v stredu 15. októbra v priestoroch Technopolu v Bratislave. Hlavnými partnermi podujatia sú VČELÍ DOM a Nadácia Orange. Mediálnymi partnermi sú internetová televízia MeToo.sk, áno! magazín, Shiz.sk, Student24.sk a časopis DOBRÁ ŠKOLA. Projekt bol podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien. Registrácia na konferenciu začne 16. septembra. Všetky informácie budú postupne zverejňované na internetovej stránke podujatia www.jumpslovensko.sk.

www.voices.sk
www.jumpslovensko.sk

Zdroj: Voices