Barbora Mochowa přichází s novinkovým klipem.

Zpěvačka a skladatelka Barbora Mochowa, která byla v loňském a letošním roce nejednou označena jako tuzemský objev roku, přichází s novinkovým videoklipem. Na přání fanoušků se dočkala obrazového doprovodu skladba „The Old House“, jejíž text je inspirován stejnojmennou pohádkou od H. Ch. Andersena. 

Ve videoklipu kromě Barbory zpívající a hrající na piano nechybí také smyčcové kvarteto Unique Quartet, které se podílelo i na celém debutovém albu „Waiting for the White Raven“.

Videoklip se natáčel v Petrohradské kolektiv – prostoru bývalé čokoládovny, původně určenému k demolici. Chladnější kachličkovaný současný prostor tak vytváří zajímavý kontrast k písni, která sama o sobě působí spíš romantickým, zasněným dojmem a odkazuje na staré časy. Na otázku, proč si vybrala Barbora zrovna tento prostor, odpovídá: „V Petrohradské kolektiv se na jaře uskutečnil pražský Piano Day, na kterém jsem tehdy také vystoupila. Ten večer ve mně zanechal hodně silný dojem,“ vypráví. „Byla tam taková magická, trochu záhadná atmosféra. Když jsem přemýšlela, kde by se mohlo natáčení odehrávat, bylo to úplně první místo, které mě napadlo,“ dodává. O režii, kameru a střih se postarala Nikol Stýblová, studentka filmové školy v Praze. „S týmem máme v poslední době spoustu rozdělaných projektů, které postupně finalizujeme a jsme rádi, že tento klip s milou a talentovanou Barborou Mochowou máme po 3 měsících venku. Byla to pro mě zkušenost, která moji škálu tvorby rozšířila a objevila jsem v hudbě zase něco nového,“ říká ke spolupráci. 

Jeden z prvních Barbořiných koncertů roku 2018 se uskuteční v Praze, a to 25. ledna v bývalém gotickém kostele sv. Vavřince pod Petřínem. Příznivci se mohou těšit kromě písní z debutového alba i na několik novinek. 

https://barboramochowa.cz/
https://barboramochowa.cz/press
https://soundcloud.com/barbora-mochowa
https://www.facebook.com/barboramochowa.music/
https://bandzone.cz/barboramochowa

Zdroj: TS